maanantai 19. syyskuuta 2016

Tervetuloa talvi
Nyt kun kesäkukat on laitettu talvehtimaan, on terassin aika valmistautua syksyyn ja talveen.
Tänään täällä on sääennustuksista poiketen loistava aurinkoinen sää.  Lämminkin.  Olemme olleet koko päivän Koiran kanssa pihalla.  Siistineet terassia ja vieneet kesäjuttuja talvisäilöön sekä hakeneet metsästä havuja.


Nuo isot kävyt keräsimme Tytön kanssa jo muutama vuosi sitten silloisesta kotikaupungistani kaupungintalon takaa. Ne olivat niin pihkaisia, että pilasimme käsineemme.  Nyt ne olivat kukkaruukkusäilössäni unohduksissa ja päätin sitten kurkata pussiin, että tekeekö niillä enää mitään.
Kävyt olivatkin kuivaneet ja pihkakin kuivunut ja nyt niitä pystyi käsittelemään ihan paljainkin käsin.  Laitoin ne vanhaan uunivuokaan, joka lienee Miehen lapsuuskodin peruja.


Kissojen sisäänkäynti.  Kissat käyttävät lähes poikkeuksetta terassin ovea ulos-sisään liikkuessaan.  Ainakin vanhempi Kissa on siitä hyvin tarkka.  Ovesta pääsee luikahtamaan suoraan metsään tai talon alle piiloon.  Talvella tätä ovea ei oikeastaan muuten tule käytettyäkään.  Meillä katettu terassi on talon kahdella seinustalla, joten tilaa riittää.


Kynttilälyhdyt etsivät vielä paikkojaan.  Muutenkin ne pitää vielä pyyhkiä kostealla noet ja pölyt pois.  Kanervakimput pääsivät vanhaan pitkulaiseen koriin terassin lasipöydälle.  Pöydän päälle ei kannata laittaa mitään helposti särkyvää, koska kissat käyttävät sitä  hyödykseen kurkistaakseen keittiön ikkunasta 
sisälle pyrkiessään. 


Nyt kun vielä saan etuoven sisäänkäynnin laitettua syksykuntoon, niin talvi voi tulla.

12 kommenttia:

 1. Kaunista! Kelpaa odotella talven tuloa..:)

  VastaaPoista
 2. On kyllä nättiä! Meillä olisi samat puuhat vielä terassin kanssa. Tänään on ollut tosi hieno ilma, niin kaunis syyspäivä. :)
  Mukavaa maanantaita! :)

  VastaaPoista
 3. Olet tehnyt hienoja asetelmia. Nuo kävyt ovat kauniita.Hienosti oot laittanut kävyt ja oksat, tuo alimmainen kuva.

  VastaaPoista
 4. Taas voi vain huokaista, onpa kaunista! Minä siivosin (tai aloitin siivoamaan) ulkovarastoja. Sain sinulta kipinän käydä läpi ja lajitella tavaroita pois heitettäviin ja kierrätettäviin. Bloginikin "Mummon päivitykset" toimii taas, kiitos neuvojesi.

  VastaaPoista