perjantai 2. syyskuuta 2016

Mummoa sapettaaEilen täällä oli oikein kunnon ukkosmyrsky.  Tänään myrskyn mielessäni sai aikaan Vappu Pimiä.  Kuuntelin kauppareissulla autossa Radio Novaa, muu kun täällä ei edes kunnolla kuulukaan.  Vapun Valtakunnassa puhuttiin tänään rahasta ja rakkaudesta, Vapun mukaan.  Hän oli sitä mieltä, että on todella ihmeellistä, että oliko se nyt 1/5 ihmisistä tuhlaa rahansa ennen palkkapäivää.  Siis tuhlaa.  Mielestäni en tuhlaa, meille ei esim. tule mitään aikakausilehtiä, en polta, en juo, en käy ravintoloissa.  Ainut mihin tuhlaan, on joskus lankakerä.  Se tuskin täysin taloutta kaataa.  Enkä edes ole mielestäni aivan niitä huonoimmassa asemassa olevia.  On paljon perheellisiäkin, joilla yksnkertaisesti ei rahat vaan riitä edes jokapäiväiseen elämään.  Vappu kertoi, että yksin ollessaan hänellä riitti rahaa säästöönkin, nyt perheellisenä on isommat lainat.  Niinpä.  Niitä lainoja, kun on monella muullakin, joilla on pienemmät tulot ja mahdollisesti toinen tai jopa molemmat vanhemmat työttömänä.  Tai pienellä eläkkeellä kuten minä.  Minun olisi tietenkin pitänyt ennakoida tulevaisuutta ja säästää ennakkoon.  Ei vain ollut mistä säästää.  Kolme lasta ja avioeron jälkeinen kodin lunastus, ei siinä yhden palkalla säästellä.  Tekisi mieli sanoa Vapulle, että haloo, tule pois sieltä menestyksen valtakunnasta ja näe mitä elämä oikeasti on.  


Vapun Valtakunnassa myös on niin, että osa on vaan niin laiskoja, ettei mene työhön.  Itse sivusta nuorten työn hakua seuranneena, ei se työn löytyminen vaan niin helppoa ole.  Sanotaan, että kaikki työpaikat eivät kelpaa, mutta ottaisiko Vappu itsekään vastaan sellaista mihin ei ole koulutusta tai taitoja.  Paljon on paikkoja hoiva-alalle, mutta jos ei ole koulutusta.  On myös puhelinmyyjän tai face to face myyjän paikkoja, mutta kaikki eivät kykene sellaiseen.  Itsestäni ei esim. olisi myyntityöhön ollenkaan.  En saisi mitään myydyksi.  Kuopuskin yritti puhelinmyyntityötä, mutta totesi, ettei hänestä vaan ole siihen, vaikka kuinka yritti.  Ei se aina ole itsestä kiinni.  Tuntuu, että Suomen hallituskin on sitä mieltä, että töitä tekevälle löytyy.  Kuinkahan monella heistäkään on työn hakukokemusta?  Kyllä sapettaa!

4 kommenttia:

 1. Isopalkkaisten on helppo sanoa säästä pahanpäivän varalle. No mistä säästää kun jo säästää kaikista menoista, hyvä kun rahat riittää silloin.

  VastaaPoista
 2. Niimpä,minuakin pännii kun asiasta mitään tietämättömät selostaa miten "asiat on"...hoiva-alalla olisi töitä,mutta ei sinnekään kannatttaisi ihan työpaikkojen perässä lähteä.Liian paljon on hoitsuja, jotka eivät sovi ammattiinsa ollenkaan.Minulle ala ei ole mahdollinen terveyden takia.Puhelimyyntiin ei kannata minunkaan lähteä, kun en ole ollenkaan supliikki-ihmisiä.Hain juuri töitä läheiseltä puutarhalta,mutta ei ole töitä.Toinen työpaikka meni sivu suun kun pitäisi olla oma auto.Pitäisi kuitenkin olla se työpaikka, että uskaltaisi ottaa autolainaa.Ja monen mielestähän nämä on tekosyitä ja työtön on vain laiska:S...Ihmiset elää niin erilaisissa maailmoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä joilla on töitä, on niin helppo puhua noin. Asioilla on aina monta puolta, eikä niitä kaikkia aina voi tietää.

   Poista