sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Hyvästi kesä
Ensi yöksi on luvattu kylmää tänne itärajallekin.  Kokosin tänään kesäkukat yhteen.  Keltaiset amppelit jätin terassin pöydälle, jospa ne ei siinä kylmettyisi.  Kukkivat vielä niin kauniisti.
Pelargoniat kukkivat myös vielä täysillä, keräsin ne vanhoihin parvekelaatikoihin ja veimme ne Vaarin talolle talvisäilöön.  Runkoverenpisara yllätti taas eli kukki koko kesän.  Nyt sekin pääsi sisätiloihin kylmältä suojaan ja ilahduttaa toivon mukaan ensi kesänäkin.  Äitienpäiväruusut vein myös talvisäilöön, vaikken ole onnistunut niitä aiempina vuosina talven yli hengissä pitämäänkään.Tapahtumarikkaan viikonlopun päätimme vielä käymällä ensimmäistä kertaa täällä paikallisissa elokuvissa.  Ei täällä varsinaista elokuvateatteria ole, vaan Kulttuurikeskus, jossa myös elokuvia vaihtelevasti esitetään.  Yllätyin paikan suuruudesta ja hyvästä "kaltevuudesta" eli tällainen pieni mummokin näki hyvin ilman, että edessä olevat olisivat peittänyt näkyvyyden.
Elokuva oli Apulannan alkutaipaleesta kertova Teit meistä kauniin.  Odotin ehkä, että elokuva olisi ollut enemmän musiikkipitoinen, mutta se oli tarina pojista, jotka uskoivat unelmaansa.  Melko rankka ja synkkäkin paikoitellen, mutta hyvä.  Suosittelen, vaikkei Apulantaa fanittaisikaan.  Itse kyllä tykkään siitäkin musiikista.


10 kommenttia:

 1. Mä oon joskus jättänyt äitienpäiväruusun maahan ja se kukki uudestaan. Tänä vuonna paleltuivat sitten kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kokeillut joskus jättää maahan, mutta ei sitten lähtenyt keväällä kasvuun. Katsotaan nyt, josko näin talvehtisi viileässä sisätilassa.

   Poista
 2. Samoja touhusin eilen itsekin. Minä jätän aina ruusut maahan. Välillä selviävät, toisinaan eivät. Viime talvi vei monia perennoja meidänkin kukkapenkistä, vaikka ollaan näin Etelässä. Aiemman postauksesi innoittamana, olen aloittanut nurkkien siivouksen turhista tavaroista. Aloitin sen ulkovarastoista. Kiitos inspiksestä. Apulannan pojilla on museo ja harkkatilat tyttären perheen naapuritalossa Hennalassa, joten olen joskus nähnyt heitä vilaukselta livenä. Hyvää alkavaa tätä viikkoa sinulle ja blogisi seuraajille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää alkavaa viikkoa Sinullekin!

   Poista
 3. Löysin sattumalta tänne mummon blogiin ja päätin jäädä seuraamaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit ja tervetuloa mukaan seuraamaan Mummon ja Koiran arkielämää.

   Poista
 4. Minunkin pitää tänään touhuta pihalla ja laitella kukkia kasaa.Hirveästi tekisi mieli jo laittaa vähän kanervia ja koristekaalistakin haaveilen,mutta kun kesäkukat on vielä niin hyvässä kunnossa,ettei niitä kehtaa viskata poiskaan.Pitää vähän yhdistellä ja ehtiihän ne syyskukkaset hallankin jälkeen, kun muut kuolee.
  Kiva, kun löysit leffa-paikan teiltäpäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin muuten hyvä leffapaikka, pitää netistä seurata milloin siellä on elokuvia. Minulla on vähän kiire laittaa tuota terassia syyskuntoon, kun olen ensi viikon taas pikku Prinsessan luona ja eiköhän ne pakkaset jo silloin tännekin tule.

   Poista
 5. Me käytiin myös miehen kanssa katsomassa Teit meistä kauniin-elokuvan, ja tykättiin kovasti! Se oli kuin aikamatka 90-luvulle, ja muutenkin koskettava. :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää alkanutta viikkoa sinullekin! Mekin tykättiin tuosta elokuvasta.

   Poista