maanantai 26. syyskuuta 2016

Kävelykierros omassa kaupungissa
Yleensä, kun käyn kaupungissa, asioin pääkadun varrella olevissa kaupoissa ja kirppiksellä.  Muutaman kerran lähiviikkojen aikana olen ottanut Koiran mukaani, kun sen on voinut jättää vähäksi aikaa autoonkin nyt, kun ei ole helteitä eikä pakkasta.  Olemme sitten käyneet kävelylenkeillä poiketen pääkadulta.  Koira on haltioissaan uusista hajuista ja minä taas katselen mielenkiinnolla kivoja vanhoja kunnostettuja taloja.

Vaikka suuri tulipalo tuhosi rakennuskantaa vuonna 1934 keskustassa, niin vanhojakin rakennuksia löytyy täältäkin.  Ne uudemmat, kun ovat niin samankaltaisia joka paikassa, ettei ne herätä sellaista mielenkiintoa kuin vanhat rakennukset.  Vaikka en kyllä tiedä, onko nämä edes kovin vanhoja, kauniita kuitenkin.Ohikulkevien mielestä olen varmasti jonkinlainen kummajainen, kun kuvaan aivan tavallista katukuvaa.  Monta kertaa sitä ei huomaa omissa tutuissa ympyröissä olevaa kauneutta tai erikoisuutta, niihin silmä tottuu niin helposti.  Minäkin varmaan useamman vuoden täällä asuttuani totun näihin.


Kun kävelimme Koiran kanssa keskustassa, tuli mieleeni, että joku kerta pitäisi kuvata kaikki alueen patsaat ja muistomerkit.  Niitäkin kun tuntuu olevan, vaikken edes tiedä missä kaikkialla.  Onneksi kaupunkimme keskusta on pieni eikä vaadi mahdotonta kuntoa kierrellä ympäriinä tutkimassa.
Tulisihan siinä tutkiessa hyvää liikuntaa ja Koiralle paljon uusia haisteltavia paikkoja.
16 kommenttia:

 1. Pieni on tämäkin kaupunki, jossa asumme...maalla...:) Niin pieni, ettei keskustassa ole, kuin uusia taloja. On siis vanha kunnan keskusta.
  Kuntaliitoksella meistä tuli kaupunkilaisia ja "meidän" keskustassa on vanhempaa, kuin uuden kotikaupunkimme keskustassa.
  Kauniita rakennuksia teillä siellä.

  VastaaPoista
 2. Nykyään kaupugit ovat niin laajoja. Mahtuu monenlaista " kaupunkialueen" sisään.

  VastaaPoista
 3. Hauska postaus! Itsekin usein ihailen oman kaupunkini vanhoja rakennuksia, onneksi niitä on täällä vielä paljon. Tykkään myös liikuskella alueilla, joissa on vanhoja taloja. Vanhat talot upeine pihapiireineen vaan ovat niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemmat talot ovat persoonallisempia ja pihapiri on jo rakentunut valmiiksi.

   Poista
 4. Kivoja rakennuksia! Itsekin tykkään kaikesta vanhasta :)
  Mukavaa maanantaita! :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita rakennuksia tosiaan. Joskus on hyvä pysähtyä ihailemaan sellaista, minkä ohi vain kulkee, eikä huomaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, monesti sitä kauneutta ei näe läheltään.

   Poista
 6. Toi on niin totta, mitä kirjoitit silmän tottumisesta omiin nurkkiin, ettei aina huomaa yksityiskohtia. Vaan sinäpä olet huomannut. Kiitos, kun näytit niitä myös meille blogisi seuraajille. Hyvää illan jatkoa ja yötä.

  VastaaPoista
 7. Kaunista vanhaa tuolla teilläpäin. Minua ihan harmittaa se, kun betonilaatikoita rakennetaan upeiden vanhojen rakennusten tilalle. Me olemme käyneet geokätköillä kotipaikkamme erilaisia paikkoja läpi ja se todellakin on avartavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo geokätköily olisi varmasti mielenkiintoinen harrastus. Tulisi liikuttua uusissa paikoissa.

   Poista