lauantai 3. syyskuuta 2016

Syysretki Siikakoskelle
Tänään avattiin meidän porukan syysretkeilykausi.  Olemme jo useampana syksynä retkeilleet Ruunaan koskialueella, miehet kalastaen, me naiset eväsreppuja kantaen ja nuotiota valvoen.
Tämän syyskesän ensimmäinen retki suuntautui Siikakoskelle.  Opastaulusta löytyi reittivaihtoehdot sekä tärkeät puhelinnumerot kalastuslupia varten.
 


Maisemat ovat upeita ja polku kulkee rantoja mukaellen.  Tänään alueella olikin lähes tungosta.  Kaunis syyssää oli saanut kalastajat ja retkeilijät liikkeelle.  Tähän aikaan siellä liikkuukin paljon "muualta tulleita".  Syksymmällä vähemmän.  Nyt nauroimmekin, että kalasaalis jäi huonoksi, kun varusteina oli vain Tokmannilta ostetut kumisaappaat ja vanhat collegehousut.  Suurimmalla osalla, kun näytti varusteet maksaneet useamman tuhannen verran.  Pukeutumiseen oli panostettu, samoin varusteluun.  Erotuimme joukosta.


Murrookosken kohdalla on kiva laavu, jossa olemme ennenkin pysähtyneet evästelemään.  Tänään nuotion syttyminen vaati vähän enemmän sytykkeitä, liekö puut sitten olleet märkiä.  Makkarat saatiin kuitenkin paistettua, evässämpylät syötyä ja korvapuustikahvit juotua.  Niin ja tietenkin Tuplat herkuteltua.  Tupla-suklaat on se "meidän juttu".  Pilkkireissuilla ne ovat hieman kovia syödä, mutta näin lämpimällä säällä sopivan pehmeitä.


 


Laavulla istuessamme ohitse ajoi ensin kumilautta ja hetkeä myöhemmin myös koskivene. 
 Ei ollut veneet enää niin täynnä kuin keskikesällä.


 Kyllä luonnossa liikkuminen piristää mieltä.  Huomaamatta kului kolme tuntia, se aika, minkä ajan kympin kalastuslupa oli voimassa.  Tällä kertaa emme ottaneet Koiraa mukaan, koska arvasimme etukäteen, että alueella on nyt paljon muitakin liikkujia. 


Matkan aikan löysimme muutaman herkkutatinkin Tytön kanssa ja ihailimme luonnon kauneutta.


Alueella on monta naavaista kuusta.  Eikös se ole merkki saasteettomasta ilmasta?


Ruunaan retkeilyalue on laaja ja mukava paikka monenlaiselle aktiviteetille.  Siellä on paljon nuotiopaikkoja sekä laavuja vaikkapa yöpymiseen.  Polttopuut löytyy valmiina ja puuceetkin sopivin välein.  Yllättävän siistinänkin alue on pysynyt, vaikka aina löytyy niitä jotka "unohtavat" roskansa ja tölkkinsä maastoon.


10 kommenttia:

 1. Hienot kuvat!
  Mekin käytiin tänään patikoimassa ja laavulla grillattiin makkarat.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään oli ihana syysilma.

   Poista
 2. Ompas upeat maisemat ja juuri tullaisista rannan tuntumassa kulkevista poluista tykkään.Minäkin olen kuullut, että naava tykkää saasteettomasta ilmasta ja eilen se tulikin mieleen kun löysin pihapuista pieniä naavatuppoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asutte siis saasteettomalla seudulla, hienoa!

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia. Niin kaunista luontoa. Me olimme pari vuotta sitten Ruunaalla koskenlaskussa. Oli hieno kokemus. - Kaunista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Hienoja otoksia, upeista maisemista. Kerrontasi ja kuviesi ansiosta tutui, kuin olisi ollut itsekin retkellä mukana. Itsellä valitettavasti eilen tupapäivä

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, maisemat ovat todella upeita. Tupapäiviäkin tarvitaan aina välillä!

   Poista