torstai 15. syyskuuta 2016

Helsingin vierailun makea päätösTiistaina leivottiin väli-/iltapalaa pikku Prinsessan kanssa.  Poika pyysi, että tekisin lihapiirakkaa ja lupasin, jos vaan löydän valmistaikinaa.  Isoja taikinalevyjä en ostoskeskuksen kaupasta löytänyt, mutta kävihän se noinkin eli yhdistelemällä pieniä levyjä.  Pikku Prinsessa heräsi päiväunilta ja halusi osallistua leipomiseen.  Hän saikin koristella lihapiirakkalevyt.  Ohje lihapiirakkaan on helppo, paljon kuullotettua sipulia, pippurilla ja suolalla maustettua ruskistettua jauhelihaa, keitettyä riisiä ja isoja lehtitaikinalevyjä.  


Illalla lihapiirakka maistui myös Tallinnan reissulta palanneille Tytölle ja Vävylle. 
Saimme Miehen kanssa tuliaisiksi XL-kokoisen purkin lakritsikuvioita.


Keskiviikkoaamuna piti olla lähikirjastossa lorutunti taaperoille, mutta se oli peruttu ohjaajan sairastumisen vuoksi.  Kävimme sitten pikku Prinsessan kanssa lukemassa muumikirjoja lasten osastolla.  Pikku Prinsessa viihtyy erinomaisesti itsekin kirjoja "lukien" pitkät ajat.


Pojalla oli etätyöpäivä, mikä mahdollisti käymään yhteisellä lounaalla Loylyssä ja sen jälkeen jälkiruualla Helsingin jäätelötehtaan kojulla.  Yksi pallo jäätelöä oli todella iso annos.  Tässä sitruunarahkaa, joka oli ihanan raikasta.  Poika ajeli sellaisia reittejä, jotta näimme paljon taas uusia paikkoja Helsingistä eikä pelkästään sitä rautatieaseman läheistä keskustaa.  Kyllä Helsingissäkin on paljon kauniita rantabulevardeja ja ihania vanhoja taloja ja pieniä kujia. 


Kotimatka sujui taas mukavasti neuloen ja jutellen.  Paluumatkalla valmistuivat junasukkien kaveriksi pikkulapaset tulevalle pienokaiselle.  Vielä pari päivää pitää jännittää ja sitten selviää, onko tulossa pikku prinsessa vai prinssi.


Kotona odottikin sitten kiva postiyllätys.  Maanantai-iltana sain viestin, että olin voittanut Satulinna-blogin suklaalevyarvonnassa lakritsirae-suklaalevyn ja se olikin jo eilen odottamassa minua, kun saavuin kotiin. 
 Kiitos Tuija!


10 kommenttia:

 1. On ihmeen hyvä kotiin tulla taas. Taidat tykätä laksitsista, päätellen Tallinnan tuliaisista. Siispä arpajaisvoitto meni oikeaan osoitteeseen. Onnea voitosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tykkään lakritsista ja salmiakista.

   Poista
 2. Ai unohtui, Kiitos lihapiirakka-vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, ei se ihan terveysruokaa ole, mutta hyvää ja helppoa tehdä.

   Poista
 3. Paljon onnea arvonnan voitosta!💐
  Teillä eletäänkin jännittäviä aikoja! Ihanaa!😊❤️
  Mukavaa torstai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin, mummo täällä jännittää kovasti jo.

   Poista
 4. Lihapiirakka on herkullinen jopa lounaaksi. Meillä sen valmistus voin ja jauhojen nyppimisestä alkaen on puolison hommaa. Anoppivainaan peruja se taito. Joskus se tehdään kaali/riisi/jauhelihaiseksi. Ja joskus ison piirakkalevyn söi miniän koira...
  Ja onnea teidänkin lähipiirin odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikakin taisi ottaa sitä lounasruuaksi mukaan. Parempaahan siitä vielä tulisi, jos itse tekisi piirakkalevytkin.
   Kiitos!

   Poista
 5. Kauniita neuloksia! Itsekin täällä neulon aina vaan kun mahdollista. :)
  Ja kyllä teillä on nyt jännittävät päivät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulominen on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ;)

   Poista