perjantai 16. syyskuuta 2016

Materiaaleja luonnostaSelailin taas kirjaa Syksystä Jouluun ja innostuin keräämään luonnosta materiaaleja.  Kävin pariin kertaan Koiran kanssa metsälenkillä ja keräilin kanervan oksia.  Meilläpäin on tänä vuonna ollut huono kanervavuosi.  Monet ovat aivan ruskeina ja kuivaneina nyt jo.  Onneksi vihreitäkin löytyy ja onneksi on itselläkin sen verran iso tontti, että saa rauhassa kaikkea keräillä.


Laatikkoon olen keräillyt käpyjä ja pikku Prinsessan kanssa kerättiin heidän kotipihaltaan tammenterhoja.  Niitä ennätämme kerätä vielä seuraavallakin käynnilläni lisää.  Sammaloituneita maahan pudonneita oksia olen myös ottanut talteen.   Vielä viikonloppuna aion hakea sammalta ja jäkälää ja muita kivoja juttuja.


Postinhakureissullamme keräsin tiemme vierestä myös mustikanvarpuja.  Ne ovat niin hiekkatien vieressä, ettei niistä mustikoita viitsi poimia, mutta kauniita oksia kylläkin.  Laitoin sekä mustikka- että kanervakimpun suuriin lasitölkkeihin terassin rappusille.  Vettä en niihin tarkoituksella laittanut vaan annan noiden kuivaa tuossa aikansa.  Myöhemmin siirrän kimput isoihin ruukkuihin kunhan myöhään kukkimaan alkaneet pelargoniani pitää siirtää sisätiloihin. 


Kävimme Koiran kanssa myös läheisessä satamassa.  Vesi oli laskenut kovasti.  Koskenlaskuveneitäkin näkyi enää pari.  Kausi alkaa olla jo ohitse.

Täällä on tuullut kovasti pari päivää.  Harmi, kun lehdet alkavat olla juuri kauniin värisiä 
ja nyt tuuli lennättää ne pois. 
Oikein mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua, nauttikaa luonnosta, 
kivaa siellä on, vaikka vähän tuulisikin tai sataisi.16 kommenttia:

 1. Tiekuva on kuin olis meiltä otettu :) Meillä on kans mettää siellä olis tykötarpeita koristeluun, mutta ton jalan kanssa en tohdi mennä, kaadun siellä vielä.
  Mustikanvarpusi ovat komean värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikanvarvut oli todella kivan värisiä, toivottavasti lehdet eivät heti varise.

   Poista
 2. Upean värisiä mustikanvarpuja tosiaan. Täällä päin ei olekaan juuri muuta ruskaa, kuin vaahteroissa ja mustikanvarvuissa, mutta jos tulee yöpakkasia ennen, kuin lehdet kokonaan tippuvat, niin ehkäpä ......... Minäkin toivon mukavaa viikonloppua ja ulkoiluhetkiä sinulle ja seuraajillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä onkin mukava viikonloppu tulossa, siitä sitten uusia tarinoita.

   Poista
 3. Minäkin tein jo ekan kranssisatsin ja kaikki meni uusiin koteihin.Kokeilin kanervaa ja jäkälää yhdessä ja Ukko K. ihastui tyystin siihen kranssiin.Kanervista olisi ollut kiva tehdä kokonainenkin,mutta tosi huonoja ovat kukkimaan tänä vuonna.Liekoa kokeilin myös ja uudenlaista (hirvenjäkälä tmv) jäkälää.Liekoa olen aikaisemminn pyörittänyt kranssin ympäri,mutta nyt kokeilin perinteiseen tapaan ja kivan kippurainen tuli.Pitäisikin ihan käydä uudella materiaalin hakureissulla.Luonnonmatskut on niin ihania kun ne käy yhteen ihan sama mitä yhdistelisi:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitää tehdä vielä muutama matka tuonne luontoon tai luonnon keskellähän me täällä asutaan, mutta ihan tarkoituksellisesti mennä keräämään terassin koristeeksi jotain. En raaski ostaa niin montaa kanervaa tai callunaa kaupasta kuin tarve olisi.

   Poista
 4. Kanervat ovat tosi kauniita. Olen muuten joskus kerännyt niitä kukintoja, ja kuivannut niitä teeksi! Se auttaa nukkumaan paremmin. :)
  Ruskaa alkaa olemaan meillä myös, niin nättiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on nättiä luonnossa ja mukava liikkua, kun ei ole enää ötököitä.

   Poista
 5. Ei ole täälläkään syysväritys luonnosa paras mahollinen, mutta aina jotakin kivaa saataa mukaan luontopolulta tarttua. :)

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia!
  Luonnonmateriaaleista saa kaikenlaista kivoja asetelmia.
  Mukavaa viikonloppua!😊❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Luonto on kaunis ja koristeita tulvillaan. Hienoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään luonnon materiaaleista ja myös senkin takia, että ovat ilmaisia.

   Poista
 8. Kylläpä luonto on kaunis ja sen antimet. <3 Syksy taitaakin olla parasta aikaa luonnonmateriaalien keräilyyn askartelupuuhia ajatellen. Tulipa himo alkaa tekemään esim. syyskranssia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kranssi pitäisi itsekin väsätä kunhan ehdin.

   Poista