maanantai 11. heinäkuuta 2016

Tuliaiset Viipurista


Kauppahallissa ja Karusel ostoskeskuksessa käynnin jälkeen ostokset olivat vielä hyväksyttävissä.  Isoja Dreamis namipusseja kissoille ei edes ole Suomessa myynnissä ja hinta euron luokkaa oli halpa.  Samoin olivat  Felix (Suomessa Latz) kissanherkut jotain 50 senttiä ja Koiralle Rodeo herkkutikut alle euron.  Pinkki maatuska pikku Prinsessalle tuliaiseksi maksoi 5 euroa Kauppahallissa.  Suklaatäytteiset vohvelitikut ovat ainakin  Miehen herkkua, päätyivät tuliaisiksi kotivahdeille.


Tässä sitten tuliaiset itselle ja muille.  Jotkut turhia heräteostoksia, osa harkittuja tarpeeseen. Kuvasta puuttuvat Miehen jo jääkaappiin laittamat oluet ja kaappiin nostettu konjakki. Litran mehutetran näköinen purkki on mietoa kirsikkaviiniä, tekstit vain venäjäksi, kuvan perusteella pääteltiin ja hintakin oli vain pari euroa.  Miniän kanssa arveltiin maistella.


Nämä itikkamyrkyt tulivat tarpeeseen tänne Suomen kesään.  Näitä en ole Suomessa nähnyt myynnissä, mutta olemme aiemmin saaneet näitä Vävyn vanhempien kautta mökkituliaisina ja ovat tehokkaita.  Niitä ei suositella kuitenkaan käytettäväksi pienten lasten ja eläinten kanssa, joten meillä käytössä saunan lämmityksen aikana pukuhuoneessa.


Miehen oli ehdottomasti saatava jotain Putin aiheista tuliaista itselleen.  Tämä muki oli parempi vaihtoehto kuin t-paita.


Salmiakit ja suklaa tuli ostettua laivasta viimeisillä ruplilla.  Eurosuklaa päätynee Kuopukselle tuliaisiksi pienen tuliaispullon kera.  Iso muovipussillinen erilaisia karkkeja lähti mukaan Kauppahallista, ei edes edullista, mutta väsyneenä en jaksanut laskea tarkasti hintaa.


Ihana pieni vauvan hattu päätynee seuraavalle sukuun syntyvälle, hinta noin 3,5 euroa.  Samasta pikkusopesta Kauppahallista löysi Vävyn äiti ihanan kissakuvioisen repun sekä Tyttö ja Vävy aurinkolasit.  Hintoja saatiin sopivasti tingittyäkin ja myyjä osasi selittää englanniksi pesuohjeet vauvan hatulle.


Nämä oli pakko saada.  Olivat tarjouksella 39 ruplaa/2 kpl eli noin 25 senttiä kappale pienessä elintarvikeliikkeessä.  Köynnös-/kasvistukia siis. Helposti muotoiltavia.

Vaateostokseni.  Kissa-aiheiset nilkkasukat maksoivat euron kappale samoin lyhytvartiset nilkkasukat.  Mustat bambulegginssit ostin Vävyn äidin suosituksesta.  Hyvältä ne tuntuivat kokeillessani.  Tuo räväkkäkuvio bling, blingeillä on mustat caprit, joissa kuvio polvien kohdilta alaspäin.  Kesähousuiksi mustien puseroiden kanssa.  Vähän erikoisuutta itärajalle.


Tämä tunika tuntuu hyvälaatuiselta ja laskeutuu kauniisti.  Ajattelin ensin pitää ns. parempana vaatteena ja ottaa sitten jatkuvampaan käyttöön.  Hintaa tälle jäi 25 euroa, vastannee laatua.


Maatuskoita oli monenlaisia.  Oli Putin aiheisia ja oli Niinistö aiheisia, ne vaan maksoivat 15 euroa/kappale.  Nämä pienemmät maksoivat 5 euroa kappale ja pinkki tuli pikku Prinsessalle tuliaisiksi ja sinisävyinen jää mummolaan leikittäväksi ja koristeeksi.

 

Palasimme reissusta aamuyöllä ja heti aamusta pikku Prinsessa kömpi mummon ja vaarin viereen köllöttelee.  Yöpuku päällä piti sitten päästä jo maatuskalla leikkimään tai Maa-tuska, kuten pikku Prinsessa sen lausuu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti