perjantai 1. heinäkuuta 2016

Stressaantunut Koira


Koira on ollut stressaantunut pikku Prinsessan läsnäolosta.  Se on rauhaton, läähättää eikä osaa nukkua rauhassa.  Paimentamisviettiä omaavana rotuna vahtii laumaansa ja stressiä aiheuttaa pikku Prinsessan nopeat, ennakoimattomat liikkeet ja yllättävät kiljaisut. Lisäksi stressiä aiheuttaa mustasukkaisuus.  Mummon aika kun menee pikku Prinsessan kanssa ja Koira ei pääse sohvalle mummon viereen makoilemaan. 


 Toisaalta Koira on kiltisti sopeutunut siihen, että pikku Prinsessa haluaa taluttaa sitä, vaikka muulloin saa kävellä vapaana. Hihnassa ei vedä eikä hötkyile, joten lapsenkin on turvallista taluttaa.


Koira odottaa kärsivällisesti, kun pikku Prinsessa pysähtyy välillä poimimaan aarrekiviä


tai silittämään kissaa.  Vanhempi, viime viikolla 8 vuotta täyttänyt Kissa ei pidä kiljahduksista sekään ja mielellään juoksee Prinsessaa karkuun.  Pikkukissa taas ottaa mielellään silityksiä vastaan ja lähtee lenkille mukaan.  Kiljahduksia sekin kyllä pelkää ja pakenee.


Melkoinen karavaani meitä on ollut aamuisin postinhakureissulla.  Hyvin on kuitenkin pärjätty, onneksi täällä on vain satunnaisesti liikennettä.  Varuillaan silti pitää olla.


2 kommenttia:

  1. Meilläkin on ollut taannoin samanrotuinen koira tosin ruskea. Sille tuli vanhempana epilepsia kohtauksia niin usein että oli lopetettava. :( :( nyyh !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi surkeutta. Itsekin jo pelkään sitä, että kun Koira tulee vanhaksi ja joutuu päättämään sen elämästä. Toivotaan, että siihen on vielä monta, monta vuotta.

      Poista