lauantai 23. heinäkuuta 2016

Mikä kasvejani vaivaa?
Edessä pitäisi olla rivi salaattisekoitusta ja takana kesäkukkia.  Nyt niistä on vain pieni aavistus näkyvillä.  Liekö helteet ja välillä rankkasateet saaneet taimet noin surkeaan kuntoon.


Salaatti pitäisi olla nopeakasvuista ja luulinkin, että tänä kesänä saan tarjota omia salaatteja kesälomalaisille.  Lannoitinkin näitä Biolanin yrttilannoitteella ja helteillä kastelin.  Kasvulavat on rakennettu niin, että suodatinkangas laskee liian kosteuden läpi.  Ei tainnut toimia.


Kasvulavalla oleva raparperi, joka siirrettiin kesän alussa sekä ruohosipuli ja herne kyllä kasvavat, tämä lava on kyllä hieman enemmän metsän varjossa, mutta huonompi pohjan läpäisevyys.


Puutarhaturvesäkkeihin laitetut perunat itävät myös todella hyvin. 


Mutta vastaavasti kasvulavalla oleva peruna on hitaampi kasvuista.  Liekö sitten ravinnon puutetta.


Onneksi terassilla olevat kesäkukat kukkivat hienosti.  Pelargoniatkin ovat alkaneet kukkia sekä hyvin talvehtinut runkoverenpisara.  Liekö sitten terassin varjo ja satunnaiset kastelut olleet sitten kukkien parhaaksi.
Tänä vuonna ei siis kasvimaa kukoistanut.  Osaisiko joku neuvoa, mitä kannattaa tehdä toisin ensi kesää ajatellen.


4 kommenttia:

 1. Moro, olen juuri päivittämässä blogiani ja piti silmäillä muiden tämänpäiväiset. Minun kasvimaallani on ihan sama tilanne, normisiemenetkään eivä itäneet ja kasvu on kituliasta. Vika mullassa? Sitä epäilen. Ps. sun koira sai mut toimiin, ja synnytys pitäisi käynnistyä elokuun alkupäivinä, eli pentu on tulossa, tämä on vielä salaisuus, älä kerro muille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että multa on vääränlaista, pitää ensi keväänä hankkia uutta erilaista.
   Ihanaa, onnea päätökselle, lupaan, etten kerro kenellekään ;)

   Poista
 2. Meillä kävi juuri samalla lailla kasvimaalla:(.Meillä on hiekkamaa ja vaikka sekoitettiin siihen turvetta,kalkkia,lannoitetta ja multaa niin porkkanat ja nauriit ei kasva yhtään.Lantulle kokeiltiin kasvuputkea vihreiden toukkia takia ja ne kasvaa hurjaa vauhtia, mutta toukkia putkilo ei estä yhtään.Olen kuullut, että muillakin on käynyt nauhaporkkanan kanssa samalla lailla...myös tilli on tosi kitukasvuista ja samaten härkäpapu.Sen sijaan samalla kasvimaalla rehottaa silpoydinherneet ja punajuuret.Kummallista touhua!
  Pussikasvimaalla kasvaa kaikki paitsi pensas- ja ruusupapu, joista iti 2 siementä.Viime vuonna ruusupapu kasvoi ihan valtaviin mittoihin.Vanhassa ammeessa maissit kasvaa jykevinä.Että ota näitten kasvien sielunelämästä sitten selvää;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa kuulla, että muillakin on ollut ongelmia. Joskus tuntuu, että vaikka tekisi kaikki oikein, niin ei onnistu ja sitten, kun antaa kasvien vaan olla oman onnensa nojassa, niin sitten onnistuukin. Tiedä häntä, todella salainen sielunelämä ;)

   Poista