maanantai 4. heinäkuuta 2016

Äitiys ja mummous


Seuraan blogia  Äiti ja melukylän lapset  , jossa viiden lapsen nuori äiti kertoo elämästään.  Tänään minua kosketti kirjoitus "sä pilaat elämäs olemalla vaan äiti".  Kuka voi sanoa äidille noin, että vaan äiti.
Minusta blogin Terhi elää juuri sitä unelmoimaani elämää.  Itsekin olisin halunnut saada viisi lasta, onneksi sain kolme, vaikka viimeisimmän  suurella riskillä.  Onneksi saan nyt elää uudestaan noita ihania lapsiaikoja mummona.  Kuinka ihanaa olikaan saada tuhiseva pieni nyytti syliinsä ja nyt pikku Prinsessan ollessa jo vanhempi, ihaninta mitä kuulen on "mummo".  
Kun jäin "yllättäen" eläkkeelle, huomasin, ettei ole mitään merkitystä millaisen uran olet luonut, työkaverit ja asiakkaat unohtavat sinut helposti.  Tulee uusia uranaisia ja -miehiä, jotka luulevat, että juuri he ovat niitä unohtumattomia.  Aina tulee uusia.
Ura on ja se katoaa, mutta lapset pysyvät ja antavat aina uutta iloa elämään.
Mielipiteitä on varmasti monenlaisia, mutta minä arvostan lasten kanssa vietettyä aikaa ja kadunkin omassa elämässäni eniten sitä, etten ollut tarpeeksi rohkea heittäytymään kotiäidiksi tai ainakin pitemmälle hoitovapaalle. 


2 kommenttia:

  1. Niinpä.....maailmasta löytyy mielipiteitä. Toiset päästävät suustaan outoja huomautuksia tietämättä mistä puhuvat. Pitäisi aina muistaa että me ihmiset olemme kaikki erilaisia ja koemme asiat erilailla. Itse kuulin aikoinani vaikka minkälaista huomautusta...kun lapsia syntyi yhteensä 6 kpl. Olin 15 vuotta kotona.....se on ollut elämini ihaninta aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkea olet ollut ja varmasti olet nauttinut.

      Poista