sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kesän ekat festaritKesän ekat festarit, Parasta Ennen ja NYT, jossa menneillä vuosikymmenillä paikallisessa musiikkielämässä toimineet esiintyvät vanhoissa ja uusissa kokoonpanoissa, samalla tuttujaan tapaillen.
Itse vasta viimeisen vuosikymmenen paikkakuntaan tutustuen, en tuntenut kokoonpanoja ennestään.  Muutama esiintyjä kuitenkin oli tutunnäköinen muista yhteyksistä, kaupasta, huoltoasemalta ja taksista.


Tilaisuus alkoi jo inhimillisesti alkuillasta.  Illan myötä tuntui siltä, että vanhimmat esiintyivät ensiksi tai kuten juontajaa lainaten, ennen iltalääkkeiden ottoa.Tilaisuus oli nyt neljättä kertaa, se on pienellä budjetilla tehty, muutaman aktiivisen talkoolaisen voimin koottu.  Helposti lähestyttävä, iso teltta lähellä satamaa nurmialueella, johon pääsi polkupyörällä perille, huonojalkaisemmatkin. 


Vanhin katsoja taisi olla jo lähempänä  kahdeksaaviittä, oman jakkaransa mukanaan tuonut mummo tyttärensä, mummoikäinen hänkin,  kanssa.  Tyttären kertoman mukaan mummo oli tykännyt ja nauttinut tilaisuudesta.
Nuorisoakin oli paikalla, eturivissäkin.


Iltaa myöten väkeä kerääntyi teltan täydeltä.  Moni entinen paikkakuntalainen oli ajoittanut lomansa alkamaan tähän ja tullut tuttujaan tapaamaan.  Kaupungin "kermakin" näyttäytyi paikalla.  Yleisö viihtyi ja esiintyjät nauttivat.  Ainakin illan viimeisten kokoonpanojen musiikki olisi kelvannut vaikka minne festareille.  Muilla puutteita korvasi kova into ja halu esiintyä.  Itselleni lähes kaikki kokoonpanot olivat mieluisia ja kuunneltavia. Tunnelma mukava ja rento.


Ruoka-annoksia löytyi kolmea laatua; paistettuja muikkuja, makkaraperunoita ja näiden Miksi!-sekoitusannos.  Reilut ja rasvaiset, mutta hyvää nälkäisenä.


Mummon oma festaripaita löytyi kevään Helsingin reissulta.  Tekstin takia ostin ja ehkä siksikin, että M-koon paita mahtui päälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti