keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Onnea neljävuotiaalle!Neljä vuotta sitten syntyi ihana  karvapallo, joka sitten syksymmällä kotiutui meille. Nyt karvapallo on jo vähän liiankin iso.  Jo vuoden ikäisenä kasvattaja totesi Koiramme olevan isokokoinen rotuunsa nähden.  Ei siitä näyttelykoiraa tullut, ei ollut tarkoituskaan.  Agilitykään ei onnistunut, Koiran pelätessä puomeja ja tunneleita.  Pentukurssiltakin joutui ulos, kun haukkui muita koiria.
Ihana perhekoira siitä tuli.  Lähes aina surumielisen näköinen, mutta niin hellyyttävä karvakuono.
Aistii emäntänsä tunnetilan ja paimentaa sekä kissoja että ihmisiä.  Eilen pitkästä aikaa mitattiin paino ja sitä oli liikaa.  Herkkupalojen antaminen saa nyt jäädä ja ruokamäärääkin pitää vähentää.  Lenkille joudumme molemmat. Mutta tänään vielä juhlitaan!4 kommenttia:

 1. Onnea yhteiselollenne!Kuinkas taas sattuikin: eilen illalla laitoin sähköpostia berninpaimenkoirakouluttajalle, josko tietäisi jostakin tulevasta pentueesta. Bernimme, 9 v Hymy jouduttiin lopettamaan vuosi sitten toukokuussa, nyt olisimme valmiita uuteen koiraan. Shetlanninlammaskoirako Koira on? Vai oikea "Lassie"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on aito sheltti, vaikka moni luulee collieksi eli "lassieksi" juuri ison koon vuoksi. Koiran emäkin oli nartuksi todella isokokoinen ja tämä meidän peri sitten emonsa geenit ja on vielä uros, joten kokoa riittää. Eihän se kotikoiralla haittaa, kun ei näyttelyyn viedä. Korvatkin pitäisi olla 2/3 pystyt. Shetlanninlammaskoira on "helppo" rotu, on niin mielyttämisenhaluinen, että helppo kouluttaa ja pysyy pihapiirissä vapaana (ja lenkilläkin). Ainut miinuspuoli on, että melko arka, joten haukkuu pelätessään esim uusia ihmisiä yms.

   Poista
 2. Onnea 4-vuotiaalle. Meillä on kohta 8-vuotias sekarotuinen Pyry koira. Sillä sama juttu että haukkuu kaikki tulijat, myös oman perheen jäsenet.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua. Meillä myös tuntuu välillä unohtavan, jos joku on mennyt ulos ja tulee takaisin sisälle. Ollaankin naurettu, että on tosi lyhyt muistinen.

   Poista