lauantai 2. tammikuuta 2016

Tieto lisää tuskaa


Kuten tavoite 2 suhteen, myös tavoitteeseen 1 päästäkseni, pitää tietää enemmän asiasta.  Olen saanut ravitsemusneuvontaa monesti vuosien aikana, mutta tuntuu, että toisaalta tietää asiat, mutta toisaalta ei sitten tiedäkään kunnolla.  Niinpä päätin alkuun perehtyä asiaan paremmin.  Tietoa sain Sydänliiton materiaaleista sekä diabetesliiton julkaisuista, joita minulla on myös lainassa kirjastosta.
Tuo ruoka-ainetaulukko on kätevä, siinä on yli 600 ruoan ja elintarvikkeen annoskohtaiset ravintotiedot (energia, rasva, kova rasva, suola, kuitu ja sokeri), esimerkki sivulla eri juustoja.


Pientä, sivuja 76, kirjaa saa mm. Sydänliitosta ja se maksaa viisi euroa.  Mielenkiintoista luettavaa, jota on hyvä aina välillä palauttaa mieleen, etenkin näin joulusyömisten jälkeen.

4 kommenttia:

  1. Onnea ja tsemppiä molemmille tavoitteille!

    VastaaPoista
  2. Minä kun joudun seuraamaan marevan-lääkkeen vuoksi elintarvikkeiden sisältämää K-vitamiinimäärää, olen löytänyt erittäin hyödyllistä tietoa finelin sivustoilta. Tässä linkki

    http://www.fineli.fi/index.php?lang=fi

    On tosi käteväkäyttöinen monipuolisten hakujensa ansiosta. Sivuilta saa tietoa monenlaisista ruokavalioista. Onnea ja menestystä vuodelle 2016.

    VastaaPoista