maanantai 11. tammikuuta 2016

Täydellinen blogimaailma

Kun katsoo koteja ja ihmisiä blogimaailman kautta, näyttää. että kaikilla on aina siistiä ja tavarat järjestyksessä.  Rahaa on tuhlattu, jotta koti näyttää juuri sellaiselta kuin sisustuslehtien pysähtyneissä kuvissa,  Vaatteita ei koskaan loju tuoleilla, lasten leluja ei ole sikin sokin lattialla.  Ruokablogit ovat täynnä kauniita kattauksia ja tiskejä ei tietenkään näissä synny.  Itsestään kuvia laittavat bloggaajat ovat aina huoliteltuja, hyvin pukeutuneita, kauniisti meikattuja.  Kun tänä aamuna pukeuduin aamulenkille Koiran kanssa 30 asteen pakkaseen, ei mieleeni tullut miltä näytän, vaan miten selviän paleltumatta. Kodissamme on elämän jäljet.  Sohva ei ole enää täysin ryhdissään, vaan siinä näkyy rentoutumisen jäljet, kangas hieman kulunut ja tyynyt vinksallaan.  Tiskipöytä ei hohda tyhjyyttään vaan siinä on aamuiset kahvimukit.  Kylpyhuone ei kiillä valossa ja näytä samalta kuin uusien asuntojen asuntoesitteissä.  Itse kuljen käytännön syistä villasukat jalassa ja villatakki päällä. Kissojen ja Koiran karvoja on kaikkialla, vaikka imuroisin päivittäin.
Kyllä minäkin pyrin pitämään siisteyttä ja järjestystä kodissamme, mutta täällä näkyy myös asutun ja elämisen tavarat.  Kun lähden kaupungilla, valikoin "parempia" vaatteita, niitä 30 pakkasasteen kestäviä.  Jalkoihin ei voi laittaa parhaimpia korkokenkiä vaan villasukkien täyttämät lämpimät kengät.  Päässä  täytyy olla villapipo ja paksu kaulaliina kaulassa sekä rukkaset kädessä.  Hiukset saavat olla omalaiset, ei ne pipon alta näy. 
Eikä minulla missään nimessä ole rahaa uusia koko sisustusta, tehdä remonttia jatkuvasti saadakseni viimeiset virtaukset näkymään kodissa.  Aina tulee uusia värejä sisustukseen, aina tulee uusia erilaisia huonekaluja, astioita, verhoja, peittoja.  Aina tulee uusia vaatteita, uusia meikkityylejä, hiusmuoteja.  Silti aina täytyy myös elää siinä arjessa, jossa on.  Mutta kiinnostaako se todellinen arki ketään? 4 kommenttia:

 1. Ihanan erilainen "sisustuspostaus",olen itsekin aika tympiintynyt kiiltokuvakoteihin netissä ja lehdissä:)

  VastaaPoista
 2. Niin, kiiltokuvakodit ovat niin epäaidon oloisia.

  VastaaPoista
 3. Olen käynyt erään sisustusbloggaajan kodissa. Siellä oli ahdasta ja sekaista. Kuvausta varten hän raivaa puhtaaksi sen kohdan, jota kuvaa. Siten nousee esiin se, mitä hän haluaa kuvata. Muutoin sekin kohta peittyy lasten tavaroihin ja vatekasoihin. Lohduttaako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lohduttaa kyllä. Tämä kaikki vaan antaa niin vääristyneen kuvan ja on niin pinnallista.

   Poista