sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Paska sunnuntai


Sanan mukaisesti.  Viemäri jäätyi.  Olihan siitä jo merkkejä aiemmin, kun vessa veti hitaasti, mutta sattui sitten tuo Miehen sairaalareissu ja toipilaspäivät, niin toivottiin vaan, ettei nyt jäätyis.  Tänään se sitten tapahtui, viemäri ei enää vetänyt. Nyt kun sateisen syksyn jäljiltä vettä riittää kaivossa ja sähköt pelaa, niin sitten tuli tämä ongelma.  Suoraan sanoen keljuttaa ihan pahimman kautta.  Yritettiin tänään sitten omatoimisesti sulattaa sitä.  Mieshän ei saa kantaa mitään kolmea kiloa painavampaa, joten minä keitin vettä ja kannoin sitä, kannoin akkua, jotta saatiin virtaa pumpulle.  Sitten laitettiin lämpökaapeli ja vielä auton sisätilan lämmitin itse kyhätyssä telineessä likakaivoon.


Eikä se toimi vieläkään.  Pitänee taas lähtee evakkoon siksi aikaa, että lämpökaapeli vähitellen sulattaa sen.  Toinen vaihtoehto on kutsua joku firma tänne, mutta ei raaskisi montaa sataa maksaa siitä.  Jo matkat tänne tekee yli satasen ja sitten työ ja likaisen työn lisä vielä päälle.  Ja se raha ei kasva täälläkään puussa, mutta jos ei omat keinot auta, niin pakkohan se jossain vaiheessa on tehdä.  Ei voi kevättäkään vaan alkaa odottelemaan.  Onneksi kuitenkin on varalla puucee ja pakkasetkin jo vähän hellittäneet, jottei pylly jäädy.
Kävimme sitten kaupungista hakee finnfoamia (sitä oli varastolla) ja sillä aikaa joku kolmesta oli tehnyt omat haisevat terveisenä sisälle.  Todennäköisesti Koira on ollut asialla, vaikka se oli jo päivällä useaan otteeseen ulkona.  Liekö sitten syönyt jotain sopimatonta, kun ei ole aiemmin tällaista temppua tehnyt.  Mattoahan ei päässyt nyt pesemään, kun ei voi vettä laskea viemäriin ja ulkona on vähän kylmä ilma maton pesulle.   Tällä hetkellä tekisi mieli lopettaa tipaton tammikuu, syödä loput joulusuklaat ja laittaa nuo lemmikit pihalle.  Ja tuo paskan haju, se tunkee joka paikkaan.
Ihanaa tää omakotitaloasuminen kaukana kaikesta.


3 kommenttia:

 1. Voi ei!Ihan kamala päivä!
  Meillä jäätyi vesiputki muutama talvi sitten ja onneksi meni vesiosuuskunnan piikkiin,koska sen avaaminen tuli tosi kalliiksi:S.Tänään kissat meni ihan omatoimisesti pihalle,mutta nyt kovilla pakkasilla lurkkivat vaan sängyn alla ettei vaan tarvitsisi ulos mennä sontimaan...

  VastaaPoista
 2. Voi kökkö etten sanoisi! Lähetin muuten vasta nyts sen lupaamani paketin, oltiin viime viikolla niin taudin kourissa, etten saanut aikaiseksi asiointia postiin. Mutta nyt on pakettisi saateltu matkaan! :)

  VastaaPoista
 3. Niin mekin arveltiin, että tulee tosi kalliiksi, jos tänne jonkun ammattimiehen kutsuisi.
  Kiitos Maiju, odottelen pakettiasi!

  VastaaPoista