lauantai 16. tammikuuta 2016

Lauantaita


Lauantaiaamu aloitettiin kunnon aamiaisella.  Kaura- ja ruispalojen, kananmunien, juuston, kinkkuleikkeen ja kirsikkatomaattien lisäksi tein ison kulhollisen hedelmäsalaattia. Taisi tulla tämän päivän hedelmäannos syötyä. Päälle vielä muumimukillinen kahvia.
 

 Vävy oli ostanut jo aiemmin uuden talvitakin alennusmyynnistä, muttei halunnut pitää huppuun kuuluvaa karvareunusta.  Tytön takki taas kaipasi jotain uudistusta, kirpparilta joku vuosi sitten ostettuna.  Kauluksessa oli molemmilla reunoilla pienet kuminauhalenkit, joilla kaulus kiinnitetään hupun reunaan. Napit piti ommella samalla kertaa molemmille puolille, siten karvareunus kiertää hyvin hupun reunan.  Takki sai kaipaamansa piristyksen ja suojaahan karvareunus tuulelta ja tuiskulta.4 kommenttia:

 1. Oikeestiko tuo ompunlohkoja toimii noin hyvin..? :O Mä oon luullu että tuommonen on ihan pilipalijuttu! :D

  Voitko laittaa yhteystietosi mulle sähköpostilla ihanintaonjuurinyt@gmail.com Löysin nimittäin kaappeja siivoskellessa yhden jutun, ja tulit mieleeni. :D Voisin lähettää sen sulle postissa jos otat vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tuo toimii ja mielestäni tulee niin kauniin näköisiä paloja.

   Poista
 2. Mulle tulee aina hyvä mieli, kun jokin toiselle kömpelö asia löytää hyvän paikan toisen huomassa, niin kuin nyt tuo hupun karva toisessa takissa. :)

  Olin toissa viikolla Kiinassa ja opin, että siellä kirsikkatomaatti lasketaan hedelmäksi. Se jäi luultavasti ikuisesti mieleen, ja lukiessani nyt näistä eväistä ajattelin heti ensimmäisenä, että kirsikkatomaatit oli tietysti just siinä hedelmäsalaatissa eikä leivän päällä, kun viimeksi olen nähnyt ne nimenomaan sulassa sovussa omenan ja mangon kanssa kauniisti aseteltuna jälkiruokana, heh. Makukokemus oli ihmeellisen erilainen, kun ajattelin syöväni hedelmää vihanneksen sijaan.. niin se mieli vaan vaikuttaa makuelämykseenkin!

  Oikeastaanhan siinä on paljonkin järkeä, onhan tomaatin päämaku kuitenkin makea, ja sitten vasta hapan, kuten ketsupinkin. Olemme vaan tottuneet mieltämään ne suolaisiksi ruuiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, miekin ostan joskus kirsikkatomaatteja ihan vaan naposteltaviksi. Pitääpä kokeilla joskus sitä hedelmäsalaattiinkin.

   Poista