perjantai 28. lokakuuta 2016

VegeTilasin ja sain Vege -ruokaa, nyhtökauraa & härkistä - kirjan (Kati Jaakonen, 2016, readme.fi) 
juuri ennen viime kertaista Helsingin reissuani.  Tiesin, että Miniä ilahtuisi tästä.


Pojan perheessä käytetään kasviksia todella paljon, vietetään lihatonta lokakuuta yms.  Kirjan ohjeet ovatkin hyviä juuri heille, vegaanisia ne eivät ole, koska sisältävät maitotuotteita, munia ja hunajaa.


Kirjassa ohjeita on 50, kaikki helposti toteutettavissa.  Katsoimme nimittäin Miniän kanssa, että raaka-aineluettelo on sellainen, ettei niitä tarvitse lähteä mistään erikoiskaupasta ostamaan.


Reseptejä löytyy pitsasta, salaattiin, pataruokiin ja leivonnaisiin.


Monia kivoja ohjeita toteutettavaksi milloin vain.


 Itse mietin, että voihan ohjeita toteuttaa jollain muillakin kuin härkiksellä tai nyhtökauralla.  Meillä näitä uutuuksia ei nimittäin vieläkään kaupasta löydy.  MiFua olen kerran nähnyt tuon suuremman kaupan kylmähyllyllä.  Poika kävi heidän todella loisteliaassa ruokakaupassa, jossa jo keväällä oli nyhtökauran koe-erät myynnisä, jolloin minäkin sitä ensi kertaa sain maistella.  Nyt sielläkään ei nyhtökauraa ollut.  Poika kertoi, että edelleen sen myynnissä on ostorajoituksia, ei taida toimittaja pystyä vastaamaan kysyntään vieläkään.Kirjan ohjeethan käyvät siis myös Härkiksestä  tehden.  Me teimme kuitenkin kasvispitsaa ilman sitä saamatta jäänyttä nyhtökauraa sekä lisukkeena uunikasviksia, joita minun teki mieli pitkästä aikaa. 
Kasvisten maustamiseen ja valmistukseen otimme vihjeitä Vege kirjan paahdettuja punajuuria ja nyhtökauraa ohjeesta.


Toisena päivä teimme pastakastiketta MiFusta.  Ihan hyvää.  Minusta se kyllä maistui edelleen raejuustolta.  Uskon kyllä, että kirjasta on monta kertaa vielä iloa.  Sitä on kiva selailla, saada ideoita, vihjeitä ja tehdä enemmän kasvispainotteista ruokaa.  Pitkästä aikaa ruokakirja, josta tykkäsin todella.


8 kommenttia:

 1. Namin näköistä! Mä olen onnistunut saamaan kolme kertaa nyhtökauraa käsiini eli vaikea sitä on vieläkin löytää. Härkistä meillä on onneksi Prismassa melkeinpä aina nykyään hyllyssä. Mielestäni se on parempaa kuin nyhtökaura, vaikka nyhtiksessä olisi kyllä parempi aminohappokoostumus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täällä niin vaatimattomat valikoimat kaupoissa, pieni paikkakunta kun on. Pitää sitten aina nauttia erikoisuuksista, kun pääsee tuonne kauemmas käymään. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. On kiva kirja ja hyvännäköisiä ruokia! Mukavaa perjantaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle mukavaa perjantaita!

   Poista
 3. Kivan oloinen kirja. Täytyypä painaa mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se vaikutti oikein hyvältä kirjalta, pitäis melkein itsellenikin samanlainen.

   Poista
 4. Nams hyvännäköistä sapuskaa:P.Me maistettiin tuota mifua ja kokemus oli hieman outo kun tuote näyttää raejuustolta ja maistuu myös,mutta on jotenkin kumimaisempi.Tuo Härkis naurattaa minua joka kerta.Kaupassa vilkaisin lihalaariin ja luin "Härskis" ja hetken jo ehdin ihmetellä,että mikähän tuote se semmoinen härskis on;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelin vähän eka kertaa siitä lukiessani, että onko jotenkin härskiintynyttä ;) Niin ja nyt piti kiireesti tarkistaa, etten vain ole kirjoittanut sitä väärin.

   Poista