keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Lyhyt reissu Etelä-SuomeenKävin alkuviikosta pääkaupungissa pikku Prinsessan luona.  Päiväkoti oli maanantain kiinni ja mummon seuraa kaivattiin.  Mummo kaipasi myöskin pikku Prinsessan seuraa.
Eka kertaa junassa sattui tällainen yksittäispaikka itselleni.  Oli siinä ihan kiva matkustaa, kun ei tarvinnut miettiä, että tuleeko joku siihen viereen istumaan.


Menomatkalla neuloin tietenkin taas lapasia.  Tällä kertaa kaksinkertaisesta langasta.


Ennätimme sunnuntaina käydä pikku Prinsessan ja Pojan kanssa hevosia katsomassa Ruskeasuon talleilla.  Taas kerran hämmästeltiin sitä, miten näin keskustassa voi ollakin tällainen alue.  Pikku Prinsessa tietenkin oli aivan haltioissaan hevosista.  Etenkin näistä pienistä.


Meidän ollessa Ruskeasuolla, oli Miniä I Love Me messuilla ystävättärensä kanssa.  Aika maltilliset ostokset oli kotiin tuomisina.  Itse en halunnut lähteä messuilemaan, olin siellä viime vuonna, enkä kokenut niitä oikein omikseni.


Meillä pikku Prinsessan kanssa aika kului tietenkin leikkiessä.  Talon rakennuspuuhat olivat edelleen suosittuja sekä tietenkin kirjojen lukeminen.  Niitä piti lukea usein ja paljon.  Leikittiin myös piilosta ja majan rakentamista.

 
Välillä tietenkin ulkoiltiin kylmästä säästä huolimatta sekä syötiin ja nukuttiin päiväunet.  Molemmat.Sinne mummon tekemien nukenpeittojen alle jäivät aamulla nukkumaan Unipupu, Kissa, Hassu Kissa, Pupu ja Niiskuneiti.  Pikku Prinsessa hihkui onnesta, kun huomasi ulkona satavan lunta.  Pettymys olikin suuri, kun ulkona maa ei ollutkaan valkoinen vaan lähinnä vain märkä.  Matka päiväkotiin sujui kuitenkin leppoisasti jutellen ja mummo sai vilkutukset kotiin lähtiessä.


Kotimatka sujui todella nopeasti kirjaa lukien ja Lappeenrannan kohdalla vasta huomasin, miten paljon lunta onkin jo maassa.  Joensuussa vaihdoin vielä junaa ja kirjakin loppui sopivasti varttitunti ennen kotiasemaa.   Mukava matka taas kerran.18 kommenttia:

 1. Kiva välillä reissata, ja junalla! Kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään reissata junalla, saa rentoutua matkan ajan.

   Poista
 2. Kiva päivä pikku prinsessan kanssa!
  Ihanat kuvat!
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa keskiviikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Sielläpä oli tullut lunta jo "kunnolla"...tännekin vois tulla, että olis valoisampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä heti tuli valoisampaa kun lumi on maassa.

   Poista
 4. Teillä olikin tullut lunta vielä enemmän kuin meillä. Kyllä pikku prinsessan perhe on onnellisessa asemassa, kun mummi on tarvittaessa ja muutenkin saatavilla. Se on nykyisin luksusta. Kauniit lapaset taas kerran neuloit. Meiltä lumi on tänään sulanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vielä lunta riittää, lisää tuli viime yönä.

   Poista
 5. Paljon mahtuu pikavisiittiin. Kivan vinkin nappasin, vienkin meijän prinsessan ruskeasuolle heppoja katsomaan.

  VastaaPoista
 6. Oli varmasti kiva reissu! :) Mukavaa keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa keskiviikkoiltaa sinullekin!

   Poista
 7. Kiva reissu. On aina harmi, kun nuoret asuvat kaukana...meilläkin tammikuussa isäksi tuleva, asuu 200 kilometrin päässä. Onneksi on uudet hienot moottoritiet, niin matka ei mahdottomia kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä matkaa 600 km, silti on aina ihana lähteä, kun tietää miten odotettu vieras on.

   Poista
 8. Sinulla on ollut mukava reissu. Olisi tietysti mukava jos voisit tavata Prinsessaa useammankin, mutta hyvä näinkin, eli että juna vie ja tuo. Paljon erilaisia juttuja mahtui päiväänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän käydä säännöllisesti, että pikkuinen muistaa mummon hyvin eikä alkaisi vierastamaan missään vaiheessa. Nytkin oli ihanaa kun asemalla juoksi vastaan ja kiljui mummoa!

   Poista
 9. Tuo matka olikin mieluinen ja aina piristävä.Kuinka valkoista onkaan teillä siellä, kyllä se lumi vaan auttaa pimeyteen. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista