sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Taikasormet Joensuussa


Kävimme eilen Tytön kanssa Joensuun Taikasormet käsityömessuilla ihastelemassa,
 ostamassa ja hakemassa ideoita.


Tietenkin myös lasten vaatepaikat piti tutkailla, mutta melko kalliilta vaikuttivat meidän mielestä,
vaikka kaikki olivatkin kotimaista laatua.


Askartelutarvikkeita oli monessa paikassa.  Näitä papereita minulla taitaakin olla vielä viime vuodelta varastossa.


Lasihimmeleitä oli myös monessa paikassa ja lasiputkia myynnissä.  Luulin, että suurin villitys näiden osalta olisi jo ohi, mutta ei siltä vaikuttanut.


Taitokeskukseltakin löytyi pillihimmeleiden tarvikepaketteja.  Pitkään hypistelin näitä, alla oleva uusi malli kiinnosti, mutta jätin sitten ostamatta.  Pillejä löytyy jo ennestään ja varmaan tuon mallinkin jostain löytää.


Makrameeta olen jo odotellut, mutta näin niitä vain Taitokeskuksen osastolla.
 Tuollaisen voisi ottaakin omaankin kotiin.


Lasimosaiikkia emme kumpikaan ole harrastaneet, mutta ihastuimme pieniin minikuusiin, johon löytyikin edullinen, kaikki tarvikkeet myös liiman sisältävä paketti alle viiden euron.


Heijastin kangasta oli ostoslistallani ja löysinkin sitä myös mustana.  Nappasin myös monessa blogissakin jo näkyneen idean mukaani.


Luonnonmateriaaleista tehtyjä kransseja ja koristeita oli myös muutamilla osastoilla.  Tyydydyin ostamaan vain kartion, käpyjähän on jo valmiiksi kerättynä.  Tuollainen valmis käpykartio maksoi 35 e.


Paperinarutyöt näyttivät myös pitävän pintansa edelleenkin.  Nyt näkyi neliön lahjapaketin oloisia valojuttuja.


Hauskin juttu löytyi ihan lopussa.  Sohvakankaiden ja-täytteiden jämistä tehdyt eläinrahit.  Todella hyvin tehtyjä, napakoita, niiden päällä voi vaikka istua.  Lapsille rahi toimii monen mielikuvitusleikin osana.  Vasemmalla näkyvä violetti keltahäntäinen hiiri lähti Tytön ja Vävyn kotiin.  Itse ollisin voinut ottaa raidallisen villisian, mutta tila-ahtaus kotonamme ei sitä kyllä sallinut.  Näitä tuotteita löytyy seuraavan kerran Tuomaan markkinoilta Helsingistä.  Niin ja hinta hiirelle, 45 euroa, oli kyllä halpa laatuun nähden.


Taikasormet messut ovat juuri sopivan kokoiset messut meille.  Jaksoimme kiertää käsityöalueen ja osan myös antiikkimessujen alueesta.  Tarvittavat ostokset saatiin tehtyä ja sitten olikin jo nälkä.


Messuille mennessäni ostoslistalla oli styroxkartio ja heijastin kangasta.  Mukaan lähti lisäksi kaksi kerää ihanan pehmeää alpakkalankaa, a 2 euroa, lasimosaiikkiminikuusi, pieni piparkakkumuotti, korttijuttuja  kokeiluun ja lämpimät nahkahanskat.  Minun on vaikeaa löytää tarpeeksi lyhytsormisia nahkahanskoja, nyt sellaiset löytyivät ja vieläpä kotimaiset ja lämpimät villavuorelliset.  Kuvasta puuttuu yksi ostos, joka on joululahjasalaisuus.  Yllättävän paljon meni pienistä ostoksista huolimatta rahaa, 
kirppismyynti tuotti viime viikolla juuri tarvittavan määrän.
Päivä oli todella kiva ja vielä jäi odotettavaa eli askarteluilta Tytön kanssa pikkukuusien parissa.
Tänään sitten olen lepäillyt ja tuskaillut alkanutta flunssaa.


12 kommenttia:

 1. Moro, vuosia sitten Tampereellakin pitivät Taikasormia, mutta ei enää viimevuosina. Niillä oli mukava käydä kun eivät olleet mammuttimaiset kuten Kädentaitomessut tahtovat olemaan. Niille kuitenkin taas menen ihan virkistymään, näkemaan ihmisiä ja ihastelemaan taidokkaita tekeleitä. Kysymys: tuleeko kaikki askarteluostokset käytettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädentaitomessut tuntuvat todellakin liian mammuttimaisilta. ei jaksa keskittyä kaikkeen. Kyllä noille askarteluostoksille oli jo idea valmiina, tuota mustaa heijastinkangasta olisin ostanut pienemmän palan, mutta sitä ei ollut saatavilla. Eiköhän ne tule käytettyä.

   Poista
 2. Mustaa heijastinkangasta,voihan kökkö tuo meni minulta totaalisesti ohi.Oltiin itse messuilla tänään sunnuntaina ja tykkäsin kyllä paljon.Sopivan kokoiset ja lapsetkaan ei hirveästi väsähdä kun saavat välillä herkulliset tilajäätelöt.Antiikkipuoleen olin tänä vuonna vähän pettynyt,en löytänyt mitään mielenkiintoista+sopuhintaista.Ukko K. ei tavallisesti löydä mitään itselleen,mutta tännä vuonna saaristolaislleipää oli vielä jäljellä:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin sopivan kokoiset messut. Mekin huomattiin se saaristolaisleipäkauppa.

   Poista
 3. Taikasormet on oiva, hyvin sopiva nimi taitureiden messuille. Kiitos jakamisesta. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää alkavaa viikkoa sinullekin.

   Poista
 4. Oon monta vuotta haaveillut Tampereen käsityömessuista, mutta aina on sattunut este ja nyt on aikomus mennä katsastamaan mitä Tampereen messut tarjoaa ☺
  Kivaa alkavaa viikkoa Sinulle ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ne käydä katsomassa ja kokemassa, ovat aivan omaa luokkaansa. Minäkin parina vuonna kävin, mutten nyt enää jaksa lähteä, matkakin kun on täältä toiselta puolelta Suomea niin pitkä.

   Poista
 5. Voi ei, noi eläinrahit on ihania!! Ja hinta ei ole päätähuimaava, mutta pelottaa että nuo mun monsterit söisivät moisen rahin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin puraisisivat hiiren nenästä ;) Aika vahvan oloista kangasta ne olivat.

   Poista
 6. Kivat noi eläin jutut. Mullakin on lyhyet sormet, ostan heti nahkakäsineet jotka ovat hyvät sormille. Nyt on jemmassa kahdet. Himmeliä en ostais, koska on tosi hankala säilyttää. Joskus oli olkihimmeli, melko iso, muutaman vuoden säilytin sitten se sai mennä. Kivoja ostoksia olet tehnyt, minustakin pienet messualueet on mukavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun on muitakin joilla on lyhyet sormet. Himmelit on kivoja tehdä mutt vaikeita säilyttää.

   Poista