maanantai 31. lokakuuta 2016

Tavoite 2 toteutuminen lokakuu 2016


Eipä ole paljoa sanottavaa säästötavoitteen osalta.  Sain sen 50 euroa säästöön ja selvisin taas kirppisten ja Miehen avulla, mutta kun on pienet tulot, niin myös ne pienet menot rasittavat liikaa.
Tässä kuussa oli kiinteistöveron toinen osa maksussa, samoin sähkömaksu.  Junalippuihinkin meni rahaa kuten myös eläinten ruokaan ja lääkkeisiin eli kaikkeen  mihin yleensäkin.  Kaikki nuo ovat myös tarpeellisia, junaliputkin, jotta pääsen pikku Prinsessaa katsomaan.
Turhaksi tavaraksi voisi luokitella kalliin kalenterin, josta nyt yritänkin päästä eroon.  Kun olin saanut kirppikseltä rahaa, ajattelin ansainneeni jotain itselleni.  Yhdessä blogissa näin ihanan Unelmieni vuosi kalenterin ja tilasinkin sen heti itselleni.  Olen sitä nyt ihaillut tuossa kaapin päällä ja miettinyt, että miksi ihmeessä sen ostin, kun sehän ei edes mahdu mihinkään käyttämiini laukkuihin.  


Kalenteri maksoi 39 euroa ja postikulut 5 euroa, nyt jos joku sen haluaa, niin saa 37 eurolla postikuluineen, laita vaan sähköpostia tulemaan, jos haluat ihanan (minulle liian ison ja kalliin) kalenterin itsellesi edullisemmin.  (Muokattu 12.11. Kalenteri lähti eilen uuteen kotiin, hyvä niin)


Se taas tässä kuussa tuli todetuksi, että kun menotkaan eivät ole suuria ja suurinpaan osaan menoista ei pysty itse vaikuttamaan (laina, verot, sähkö, lääkkeet) niin säästöjen pitää tulla niistä pienistä jutuista.  Ruokakuluja pitää tarkastella tarkemmin, ainakin välttää ostamasta ylimääräistä, eläinten ruokiinkin pitäisi jostain löytää säästöä, mutta se voi kyllä koitua sitten lääkärikuluina.  Koiran vatsa saatiin juuri rauhoitettua ja syö kallista erikoisliikeruokaa eli Royal Canin kuivaruokaa, jota on syönyt ihan pennusta alkaen ja se sopii vatsalle.  Sitä ei oikein uskaltaisi vaihtaa.  No, onhan sitten nuo omat menot.  Mitään turhia ei pitäisi olla.  Toisaalta, mielen virkeyttäkin pitää ajatella ja tekemistä itselle löytää vaikkapa ostamalla sukkalankoja tarjouksesta.  Jokaisella asialla on myös se toinen puoli.  Mites se sanonta menikään, suo siellä, vetelä täällä.

8 kommenttia:

 1. Ihan hyvä, että sait 50 e säästöön. Se on ihan iso summa ja hyvin säästetty. Olet kyllä oikeassa, pitää jotakin käyttää mielen virkistämiseksi. - Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Mä olin monta vuotta lasten kanssa kotona ja opiskelin siihen päälle. Kyllä sai mielikuvitusta käyttää, kun oli pienet tulot. Duunariperheen lapsena opin jo varhain säästämisen ja pennin venyttämisen taidon. Se on hyvä taito se. Toivottavasti saisit nyt tuon kalenterin vielä myytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sitä on ennen eläkkeelle joutumista kolmen lapsen äitinä saanut aina penniä venyttää. Toivotaan, että kalenterille löytyy uusi omistaja tai sitten annan sen joululahjaksi jollekin.

   Poista
 3. Sait kuitenkin säästöön sehän oli hyvä, vaikka olikin noin paljon kuluja. Kiinteistövero haukkas meiltäkin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinteistövero on syksyn iso menoerä. Onneksi sain kuitenkin säästettyäkin tavoitteeni.

   Poista
 4. Juuri tänään kuuntelin radiosta, onko ihmiset nettomaksajia vai saajia. Suurin osa saa yhteiskunnalta enemmän kuin joutuu maksamaan veroja. Tässä elämän vaiheessa sitä yrittää säästää siinä, missä voi. Pieni eläke on hyvä kannustin. Minun heikkous on kirjat. Vaikka meillä on vielä lukemattomia kirjoja huushollissa, haalin niitä lisää kirppareilta ja messuilta. Ne ovat minun heikkouteni. Toivottavasti kaunis ajanvarauskirja löytää hyvän kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jokaisella meillä varmasti jokin heikkous on. Kellä kirjat, kellä langat, kellä askartelu, joillakin ruoka.

   Poista