tiistai 18. lokakuuta 2016

Herkuttelua nokkosletuilla



Tilasin reilut pari viikkoa sitten yrttejä Yrttipajalta.  Ideoita pikkulahjoihin juttu löytyy täältä.
Nyt oli vuorossa Nokkosjauheen kokeilu. Luin Yrttipajan sivuilta, että se sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja muita vitamiineja ja kivennäisaineita.  Superfoodia siis. Sopii hyvin minun tavoite 1 periaatteisiin.


 Perusohjeena käytin vanhaa hyvää Penninvenyttjän Keittokirjan ohukaisohjetta.  Marttojen ohje, kun ei sisällä mitään turhia aineita, ei sokeriakaan.  Tein kokeilutaikinan lisäämällä 0,5 dl nokkosjauhetta.


Jauhe on todellakin jauhetta, nokkosta saa myös rouheena, mutta ehkä se sopisi paremmin vaikkapa sämpylöihin.   Tuosta pikkupussista riittää kyllä moneen taikinaan. Niin, nokkosjauhe on aivan oma tilaamani ja maksamani tuote.


Puolesta desilitrasta tuli jo kivasti vihreää taikinaa.


Entäs sitten letut?  Nokkosletut maistuivat juuri siltä miltä letut yleensäkin maistuvat, hyviltä.


21 kommenttia:

  1. Nam! Varmasti olivat hyviä ja terveellisiä.
    Mukavaa tiistai päivää!

    VastaaPoista
  2. Näyttävät herkullisilta, tekisi mieli kokeilla meilläkin. Lapset pitävät pinaattiletuista paljon, joten nuokin voisivat upota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä maistuvat kyllä siinä missä pinattiletutkin, mutta nokkosessa on enemmän vielä c-vitamiinia.

      Poista
  3. Näyttävät hyviltä, ovat varmasti herkullisia. Ja myös terveellisiä. Mukavaa tiistaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat herkullisia, mukavaa tiistaita sinullekin!

      Poista
  4. Maistuisivat minullekin, terveellisiä ja herkullisia lettuja ovat:)

    VastaaPoista
  5. Ihanaa että innostuit myös Yrttipajan tuotteista, niin minäkin käytän niitä paljon, omien kuivatusteni lisäksi. Ja nuo lettusi näyttävät todella hyville!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun blogistasi minä tämän innostuksen löysinkin. Kiitos siitä.

      Poista
  6. Varmasti hyviä, ja niin terveellisiä! Pitäisi itsenkin kokeilla :)
    Mukavaa tiistaita! :)

    VastaaPoista
  7. Onpa herkullisen näköisiä. Itse tehtyinä niiiin hyviä.

    VastaaPoista
  8. Varmaan herkullista. Kätevää ja helppokäyttöistä tuo nokkosjauho. Minä kasvatan mangoldia ja pinaattia, sekä kerään nuoria nokkosia, jotka höyrytän. Ajan ne tehosekoittimella hienoksi ja pakastan. Mössöä käytän sämpylöihin, keittoon, munakkaaseen ja lettuihin. Hyvää loppupäivää toivoo nuhanenä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kun ei ole tullut itse kerättyä, niin tämä on kyllä kätevää.

      Poista
  9. Maukkaan näköisiä lettuja, ja varmasti terveellisiä! Nokkonen taitaa tosiaan olla kotimaista superfoodia parhaimmillaan :)

    VastaaPoista
  10. Yrttipaja on minullekin tuttu. Kerään nokkosen, voikukan ym. talven varalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisikin parasta, kun olisi omat keräämät yrtit!

      Poista