sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Tavoite 2 toteutuminen syyskuu
Kirppismyynti toisella viikolla oli vain 70 euroa, hyvä tietenkin sekin, mutta kun ensimmäinen viikko oli niin loistava, niin tottakai, sitä oli lievästi pettynyt.  Syynkin tiedän eli olin koko viikon reissussa, joten en voinut käydä viemässä lisää uutta tavaraa paikalleni.  No, olihan tuo sitten aivan hyvä tulos siihen nähden.
Muuten syyskuu ei mennyt tavoite 2 mukaan hyvin.  Sinänsä olen vähentänyt lanka-, kangas- ja puikko-ostoksiani eli en osta enää mitään varastoon vaan vain tiettyä tarvetta varten, mutta johonkin ne rahat edelleen menevät.  


Vakiomenot eli asuntolaina, netti, sähkö, vakuutus, kännykkä yms kulut kyllä tiedän ja ne on mielestäni hallinnassa.  Ainut mitä noista voisi tarkkailla tarkemmin on sähkön kulutus.  Toisaalta olen turhautunut siihen, että vaikka kuinka säästäisi sähkössä, niin ne siirtomaksut ovat niin suuria, ettei sähkön säästöllä tunnu olevan merkitystä sähkölaskuun.  Nettkin eli valokuituyhteys tänne on se mikä on, siihen ei voi vaikuttaa.  Vakuutuskulutkin olen kilpailuttanut ja tarkistanut ja vähentänyt turhat.  Kännykkäkulut 15 euroa + uuden puhelimen kk-maksu alle 7 euroa/kk.
Ruokakulujakin olen pyrkinyt pienentämään tekemällä enemmän ihan perusruokaa; perunoista, juureksista yms sekä jättämällä turhat (kalliimmat) ostokset pois.


Eläinten ruokiin menee tietenkin rahaa.  Niissä on pakko joustaa, koska Koira ainakin on niin herkkävatsainen, että ruokalaadun vaihtaminen aiheuttaa ripulia tai Koira alkaa paastoamaan ja oksentelee ja voi huonosti.  Kissat taas syövät monenlaista kuivamuonaa, mutta märkäruuassa olen myös huomannut, että se parempi ja kalliimpi pitää turkin parempana ja uloste ei haise niin pahalle eli kissatkin voivat siten paremmin.

Mihinkä sitten syyskuussakin kaikki rahat kuluivat?
Sellaisista pienistä summista ne kuluivat.  Kävin kaksi kertaa Helsingissä, toisella pääsin Tytön ja Vävyn kyydillä, toisella junaliput maksoivat 57,90 euroa.  Mutta reissussa kuluu aina rahaa erilailla kuin kotona, nyt laskin, että noin 150 euroa kului noilla kahdella reissulla.  Suurimmaksi osaksi ruokaan eli eväisiin ja "ulkona" syömisiin.  Haluan reissussa ollessani hemmoltella hieman itseäni ja läheisiäni.
Lisäksi 70 euroa kului siihen, että ostin kuohuviinin Bomban reissulle, ostin vetoketjuja, shamppoita ja pesuaineita, lottosinkin.
Todellakin, noilla pienilläkin menoilla kuukauden lopputulos tulee huononemaan aina.
Säästötavoitteestani en luistanut eli 50 euroa meni tavoitesäästämiseen, mutta olen pettynyt, etten pystynyt säästämään enemmän vaikka kirppikseltäkin sain lisätuloja.
 

12 kommenttia:

 1. Kai se niin on, että pienituloinen voi vain todeta rahojen menneen. Me säästimme molempien pienestä eläkkeistä autotallin oveen. No, ne rahat menivät koiran eläinlääkäriin, kun kyy puri sitä. Emme olleet osanneet vakuuttaa koiria. Ruoka on se, mistä meikäläinen voi säästää ja samalla ruokavalio muuttuu terveellisemmäksi. Mielestäni olet ollut tarkka ja siitä pisteet sinulle. Mukavaa illan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin koiralla vain se ns, vastuuvakuutus. Ei sairauskuluvakuutusta. Sehän se sai minutkin säästämään, kun pelottaa, jos jotain yllättävää sattuu.
   Mukavaa illan jatkoa sinullekin.

   Poista
 2. Hyvin olet menosi ja tulosi saanut kirjattua. Viikolla kävimme pankissa kun piti saada yhteiselle tilille debit-kortit molemmille. Nyt maksamme kaikki talouden menot siltä tililtä ja kumpikin laittaa sinne saman summan kun on samasuuruiset eläkkeet. Talonpidon perusmenojen siltä tililtä maksetaan lisäksi ruoka- ja polttoainekulut sekä nyt koiran kulut. Kokeilimme heinäkuun olla pelkällä kreditillä minun S-tilini kautta. Näin selvisi tarkalleen kuukauden polttoaine- ja ruokakulut. Seuraavana kuukautena maksoimme kreditin pois. Ja muuten, pankissa taas kerran esiteltiin erilaisia säästämiskeinoja. Harkintaan meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienilläkin säännöllisillä säästöillä saa jo vuodessa kerrytettyä jotain vararahastoa.

   Poista
 3. Tarkkana aina saa olla.. rahan kun saa kulumaan niin helpolla!Jonkinlaista kirjanpitoa minäkin yritän pitää ja ruokaostokset ovat sellaisia mistä pystyn säästämään, kun juoksen tarjousten perässä. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että ruokaostoissa voisin minäkin säästää vielä enemmän. Kiitos, samoin sinulle, mukavaa alkavaa viikkoa.

   Poista
 4. Itse olen sen huomannut, jos käyn ruokakaupassa useammin viikossa niin rahaa menee enemmän, kait sitä tulee sielläkin heräteostoja tekee...pullat, piparit !!!
  Nykyään käyn kerran viikossa kaupassa tai voi olla yli viikko kun mene sinne.
  Mihinkään kauppaan ei kannata mennä vain kattomaan, mä olen ainakin sellainen että taas tarttuu käteen sitä mitä ei edes ollut hakemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, helposti tulee ruokakaupassakin heräteostoja, jos ei ole valmista ostoslistaa. Tuo "menen vain katsomaan" on tosi vaarallista.

   Poista
 5. Hyvä on välillä kirjata tulot ja menot ylös niin näkee konkreettisesti mihin ne rahat menevät ❤️Ihanaa alkanutta uutta viikkoa ja lokakuuta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää alkanutta viikkoa sinullekin!

   Poista
 6. Tuo sähkön säästäminen on niin totta,ihan pännii kun vaikka istuisi illat pitkät pimeässä niin aina vaan meenee hirvästi rahaa sähköön.Kesällä onneksi sai pyykit kuivattua ulkona ja nyt on siirryttävä saunassa kuivaamiseen,mutta silti on joskus käytettävä kuivvuria kun on tätä sakkia niin paljon...Hienoa,että olet saanut käsityöostokset pidettyä kurissa,sama tavoite minullakin:).Nyt tosin ostin itselleni pipo- ja sukkalangat...ja puutarhamyymälän alessa mukaan tarttui päärynäpuu ja ruusukvitteni.Periaatteessa turhia ostoksia, joista kertyy menoja, mutta joskus on kiva saada jotain mukavaa.Pitää tuumata kuten eräs ravintoterapeutti:Kun 80% menee suositusten mukaan niin se riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityostokset ovat vähitellen jo hallinnassa. Juu, pitää muistaa myös, että välillä pitää olla jotain mukavaakin.

   Poista