perjantai 3. kesäkuuta 2016

YrttiviljelmätSorruin sitten ostamaan vielä yrttejä tai oikeastaan pelkästään basilikaa.  Kävin puutarhamyymälästä ostamassa kukkia haudoille ja samalla huomasin, että siellähän on myynnissä paljon monivuotisia taimia sekä myös yrttejä.  Tykkään kovasti basilikan tuoksusta ja mausta salaateissa ja voileivällä.


Niinpä sitten ostinkin kolme erilaista basilikaa.  Rosmariinin olisin myös ostanut, mutta sitä ei ollut myynnissä.
Olen joskus ostanut Ikeasta tälläisen pienen kasvihuoneen, jonka päätyseiniin olen laittanut ikkunakalvoa koristeeksi ja vähän suojaa antamaan. 


Nyt vähän pelottaa, miten kaikki kukat ja yrtit sekä kasvimaa pärjää viikonlopun reissumme ajan.  Pitää tänään kastella ennen lähtöä ne hyvin ja siirrellä varjoisimpiin paikkoihin.
Kasvilavallekin kylvämäni salaattisekoitus on jo hyvällä taimella.  Salaattisekoitus lähti nopeasti itämään lämpimien kelien ansiosta.


Kasvilavoilla onkin tänä kesänä peunaa, raparperia, ruohosipulia, hernettä ja salaattia sekä kesäkukkia.


Pikkukissa on aina siellä missä tapahtuu.  Pihalla seuraa liikkeitäni ja rojahtaa kellilmään aina välillä.

4 kommenttia:

 1. Yrttejä ym on kiva kasvatella,saa iloa ja makua omasta maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kiva niinen kasvua on seurata.

   Poista
 2. Minunkin pitää kyllä etsiä jostain tuo pienilehtinen basilika,se on mielenkiintoinen.Kävin keväällä yrttikurssilla,jossa istutettiin yrttien pistokkaita.Vain yksi kuoli ja nyt on monenlaisia yrttejä kasvamassa.Pitää ihan etsiä niille reseptejä, vaikka onhan niitä kiva vaikka vain tuoksetellakin.Joitain aion istuttaa kukkien sekaan amppeleihin.Esim kirjavalehtinen salvia on tosi kaunis:).Rosmariini ja basilika on minunkin lemppareitani ja näistä uusista olen erityisen ihastunut suklaaminttuun:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhamyymälässä minua harmitti, kun oli niin valtavasti kivoja yrttejä, mutta kun en oikein tiennyt miten niitä käyttäisin. Pitäisi perehtyä siihenkin asiaan.

   Poista