perjantai 10. kesäkuuta 2016

Rakkautta tämäkinMitä sitä ei Miehensä takia tekisi?  Jopa minä, joka kalastamisesta huolimatta ei käsittele kalaa, ei syö sitä, ei siedä kalan hajua, niin tein Mieheni lempipiirakkaa.  Joka kerta Kalamarkinoilla tms. käydessämme, hän ostaa lohipiirakkaa voitakinassa  kalliiseen kilohintaan ja hehkuttaa sen makua.


Päätinpä sitten yllättää ja kokeilla tehdä sitä itse.  Hankalaa oli löytää sopivaa lohta siihen, enhän tiedä onko kylmäsavalohi, lämminsavulohi, lohifile, Norjan lohi, kirjolohi vai mikä tässä parasta.  Ohjeitakin oli monenlaisia.   Suuria voitaikinalevyjä löytyi S-marketista, sen tiesin, kun olen joskus Kuopukselle tehnyt lihapiirakkaa.  


Päädyin sitten ostamaan kylmäsavustettua kirjolohifilettä, joka on valmiiksi viipaloitua, joten minun ei siihen tarvitse käsin koskea.  Levitin voitaikinalevylle ensin keitettyä riisiä, sitten nostin kirjolohifileet haarukalla riisin päälle.  Lisäsin kuivattua tilliä ja vähän mustapippuria.  Tämän jälkeen päälle tuli keittejyä kananmunia viipaleina.


Päälle tietenkin toinen voitaikinalevy ja siihen haarukalla reikiä, jottei se kupruile.  Tein koristeesta sydämen muotoisen.

Sillä aikaa, kun lohipiirakka on uunissa eli noin puoli tuntia 200 asteessa,  tein salaatin lisukkeeksi.
Tyttö ja Vävy ilmoittivat, että ovat jo matkalla eli ennättävät perille, kun saan piirakan uunista.


4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä, salaatti raikkaan ja kivan värinen. Oli varmasti hyvää.

    VastaaPoista
  2. Juuri niin,rakkautta! Näyttää hyvälle ja varmasti maistuukin :)

    VastaaPoista