torstai 16. kesäkuuta 2016

Pieni nokipoika vaan






Eilisiltana saatiin vihdoinkin nuohottua ulkosaunan piippu ja vaihdettua kiuaskivet.  Kyllä siinä koko ilta meni, kun ensin oli liian suuri "nuohousväline" ja sitä piti muokata ja sitten ongelmia tuotti kiukaan irrottaminen puhdistusta varten.  Mutta nyt on noet ja karstat poistettu ja uudet kivet kiukaalla ja pelostamme huolimatta, lämminvesipyttykin pysyi vaurioitumattomana.
Tänään sitten pesen saunan ja pukuhuoneen oikein perusteellisesti juhannusta varten. Lapsuudenkodissani oli aina juhannusta ennen suursiivous ja vaihdettiin puhtaat matot lattioille.  Pihapiirikin piti siivota nätiksi ja sitten aattona isä toi koivut rappusten pieleen.  Tuli juhlan tunne. 
Minäkin olen pessyt jo pienemmät matot, iso tuvan matto on hankala pestä, mutta jos säät sallii, yritän sen vielä viikonloppuna saada pestyksi.  Grillikatoksen jo siivosin tänään ja kohta siis saunan vuoro.  Vessaan ostin tuollaiset pehmeät matot, vaikken oikeastaan edes pidä materiaalista ja wc tilamme ei ole mitenkään märkätila, mutta kuvion väritys sopi juuri meille.  Pikkukissa tuli uteliaana katsomaan ja asteli matolla ja sitten ravisteli vuorotellen takajalkojaan aivan kuten tekee, kun ravistelee kissan hiekkaa kissan vessassa käytyään.  Luulikohan se noita kiviä oikeiksi?



3 kommenttia:

  1. Sullapa on oikein kunnon juhannussiivot ! Toi matto on kivan näköinen, sopii hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, itekin tykkään siitä nyt kun se on paikoillaan.

    VastaaPoista
  3. Hauska, saattoi kissa luulla oikeiksi kiviksi. Meillä kävi nuohooja muutama viikko sitten. Nyt tulee lämpöä paremmin sisälle.

    VastaaPoista