maanantai 13. kesäkuuta 2016

Ja siitä se sitten lähtiLauantaina oli kylmä ja tuulinen päivä.  Meillä oli tarkoitus lähteä Miehen, Vävyn ja Tytön kanssa kalareissulle, mutta kova tuuli esti sen.  Vävy oli todella harmissaan.  Siinä sitten mietimme, mitä tehtäisiin, samalla selasin tori.fi sivuja etsien vuodevaatelaatikkoa.  Silmiini sattui lasiovellinen hyllykkö 15 eurolla.  Harmittelin, kun meillä on niin vähän säilytystilaa eikä uusia hyllykköjä mahdu mihinkään järkevästi.  Siitä se sitten lähti.


Tyttö ja Vävy aloittivat suunnittelemaan, miten huonekaluja siirreltäisiin ja sitten vaan toimimaan.  Mies ei ollut kovin innostunut, hänelle kun olisi kelvannut entinenkin järjestys.  Muutenkin Mies ei paljoa piittaa siitä, miltä näyttää, kun tavarat vaan löytyvät jostain. Itseäni on harmittanut, kun muumimukit ja lasit ovat olleet ahtaissa keittiön hyllyissä, niin ettei niitä edes tule paljoa käytettyä. Nyt sain ne lasiovien taakse paremmin esille ja vastaavasti keittiön kaappiin tuli tilaa muille tavaroille.  Meillähän on tupa ja keittiö Miehen toiveiden mukaisesti eli mäntykalustein, olohuone ja makuuhuone taas mummon mieleen vaalein kalustein.  Itse en tykkää yhtään mäntykalusteista ja maalaisin mielelläni nuo kaapit vaaleiksi, mutta onhan tämä Miehenkin koti.   Kissa oli eniten hämmästynyt muutoksista.  Sekin taitaa olla samanlainen kuin Mies, että uudelleen sisustaminen on turhaa.  Kissa kierteli haistelemassa kaikki muuttuneet paikat, vaikka oma ruokakuppinsa pysyikin samalla paikalla.


Siinä sitä sitten menikin lauantai iltaan saakka ja vielä osa sunnuntaitakin järjestellessä kaappeja ja tavaroita paikoilleen.  Tulihan samalla aloitettua jo juhannussiivouskin.  Tänä aamuna laitoin vielä jää-pakastinkaapin sivuun liitutaulutarraa, jonhon kirjoittelin muistettavia asioita.
Niin ja se vuodevaatelaatikko, jota oikeastaan etsin sieltä tori.fi sivuilta.  Löysin senkin, kokopuisen, oikean kokoisen.  Kunhan sitä hion vähän ja maalaan valkoiseksi (!), niin siitä tulee pikku Prinsessalle sänky mummolaan muutamaksi vuodeksi.  Prinsessa pääsee itse turvallisesti pois sängystä ja väliaikoina sänky ei vie tilaa.  Mutta sen kunnostaminen onkin sitten jo oma juttunsa.

2 kommenttia:

  1. Nuo miehet ei tahdo oikein olla innokkaita muutoksille :) Kiva näköinen toi muumihylly sekä missä on lasit. Vuodevaatelaatikosta tulee hyvä, kun värjäät valkoiseksi, tulee ihana sänky pikkuiselle.

    VastaaPoista