tiistai 7. kesäkuuta 2016

Hyviä ja vähemmän hyviä uutisiaKävin aamulla diabeteshoitajalla puolivuotistarkastuksessa.  Ensimmäiseksi, kun hän näki minut, toteis,että sie oot laihtunu.  Kiva kuulla se jonkin vieraamman sanomana.  Punnituksen jälkeen todettiin, että -8 kg viime marraskuusta ja viime vuoden keväästä -11 kg.  Hienoja lukuja.  Monet arvot esim. kolestroli oli parantunut, vaikka alhainen se aina on ollut. Verenpainettakin seurataan nyt niin, että voisiko lääkitystä vähentää. Samoin kolestrolilääkkeestä lähti kysely lääkärille, josko sen voisi "miedontaa".  Diabeetikoille määrätään yleensä diabeteslääkkeitten lisäksi kolestroli - ja verenpainelääkkeet ihan kuin kaiken varalta eli ehkäisemään lisäsairauksien puhkeamista.  Näin sen olen ymmärtänyt, koska en ole koskaan kärsinyt korkeasta verenpaineestakaan.  Pitkäaikainen verensokerikin oli laskenut,  nyt 7,7.  Vieläkin se on liian korkea, paastoarvojen ollen jatkuvasti yli 8. Lääkäri tutkii seuraavaksi tietojani ja päättää nostetaanko liraglutidi-pistoslääkkeeni annoskokoa (1.3.16 alkaen Kela on nostanut korvattavuuden rajaa) vai aloitetaanko vielä yksi uusi tablettilääke.
Tämä kaikki siksi, että kun ikää ja sairaushistoriaa on karttunut lisää, niin lisäsairauksien riski on kasvanut entisestään. Itsekin olen siksi aktivoitunut enemmän hoitamaan tätäkin sairauttani ja suhtaudun myönteisesti esitettyihin vaihtoehtoihin.  Onneksi sain vuosi sitten tuon pistoslääkkeen, koska tällä hetkellä en enää täyttäisi korvattavuuden vaatimuksia.  Lääkkeestä on selvästi ollut hyötyä minulle, koska pitkäaikainen verensokerikin on laskenut jo huomattavasti ja paino alentunut. Jalkojen hoitoonkin kiinnitettiin tällä käynnillä huomiota ja sainkin lähetteen jalkahoitajalle.  Tämäkin sitä ennalta ehkäisevää hoitoa, jotta  pahimmilta lisäsairauksilta vältyttäisiin.
Kaiken kaikkiaan siis todella hyviä uutisia ja osa ehkä vähemmän hyviä, mutta jatkoa ajatellen nekin tekevät hyvää.

4 kommenttia:

 1. Saat olla ylpeä itsestäsi, kun paino on noin hienosti laskenut. Hienoa !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen yllättynyt miten helposti se paino on loppujen lopuksi pudonnut ilman mitään kuuria, olemalla vain tarkkaavaisempi mitä syö.

   Poista
 2. Hienoa,että olet saanut lähetteen jalkahoitajalle!Minulle vain sanotaan kerta toisensa jälkeen,että mene yksityiselle:S...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin onnistuin eka kertaa saamaan lähetteen. Toivotaan, että sinäkin onnistut vielä.

   Poista