keskiviikko 31. elokuuta 2016

Tavoite 2 elokuu 2016Elokuussa oli monenlaista menoa, vieraita kävi, oli sukujuhlat ja Helsingin reissu.  Lisäksi käytiin luostariretkellä ja mieskin lomaili elokuun alussa.  Kuukauden talouden pelasti kuitenkin hyvin sujunut kirppismyynti.  Sieltä käteen jäin reilut 300 euroa. Se antoi vähän enemmän vapautta noissa menoissakin loman aikana. Silti huomasin lomaillessanikin sekä retkillä, etten enää ostellut niinkuin aiemmin.  Tottakai nautin esim. luostariretkellä valmiin noutopöydän antimista, mutta paikallisella huoltoasemalla, jossa se oli alle kymmenen euroa. Tuliaisetkin olivat harkitut ja maltilliset, teetä ja tikkunekkuja.  Ylimääräistä oli pari viinipulloa, mutta en edes muista milloin olisin viimeksi ostanut viiniä ja nuohan ovat Miehen kanssa yhteisiä, nautittavaksi syksyn pimeinä iltoina takkatulen ääressä.  Ainakin toivon niin.  Monet loppuunmynnit, alennusmyynnit, lanka- ja kangastarjoutkset olen välttänyt.  Paljon mukavampi oli antaa siviilipalveluksen koulutusjaksolle lähtevälle Kuopukselle bensarahaa.
Kuukauden säästöksi jäi 92,40 euroa sekä käteinen 21,80 euroa.  Tuosta summasta meni siis rahastotilille 50 euroa.  Siellä onkin nyt jo kivasti 413,28 euroa eli säästöt ovat kasvaneet jo voittoa 13,28 euroa.  Mukavasti puoleen vuoteen.  Pitää kuitenkin muistaa, että tämä on rahasto, joka välillä voi mennä vaikkapa miinuksellekin, kyseessä kuitenkin "maltillinen" eli suuria heilahduksia ei pitäisi olla.  Tärkeintä kuitenkin on, että 50 euron summa menee sinne kuukausittain, ei minulla muuten tilillä säästyisi rahaa, mutta kuin huomaamatta kertyy tuonne rahastoon vuoden aikana ainakin se 600 euroa.  Se on mukava vararahasto. 

8 kommenttia:

 1. Tää on hyvä juttu. Tollasta kun itsekin viittis tehdä olis varmaan mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alussa pidin ihan kirjanpitoa, nyt seuraan jonkin verran etukäteen tekemääni budjettia.

   Poista
 2. Koska tää on sulla alkanut, onko tästä erikseen blogikirjoitus. Mielenkiinto heräsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuoden lopulla tein tavoiteet tälle vuodelle, postaus joulukuun lopulla ja sitten olen kuukausittain raportoinut, miten homma etenee. Sivupalkissa (internetversiossa) on vuoden 2016 tavoitteet ja tunnisteista "tavoite 2" saa kaikki tähän liittyvät postaukset.

   Poista
 3. Hienosti on säästäminen lähtenyt käyntiin! :-) Loppujen lopuksihan säästäminen on hyvin helppoa ja säästöjä lähes huomaamatta kunhan säästösumman säätää itselleen sopivaksi. Yleensä säästämisen aloittaminen on se vaikein päätös. Jatka samaa rataa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Todellakin, lähes huomaamatta summa on säästöön kertynyt. Jos joka kk pitäisi itse huolehtia, niin jäisi laittamatta. Nyt sitä tuskin huomaa.

   Poista
 4. Hienoa mitej paljon jo on säästössä:)
  Itse olen huomannut saman, että tulee aina pyöriteltyä käsissä kivoja tarjouslankoja ja kankaita, mutta loppujen lopuksi ei ostakaan.Usein tarjouksessakin langat on niin kalliita, ettei niitä raaski ostaa.Vähän aikaa sitten löysin ihanan pipon+kämmekkäisen ohjeen ja etsin netistä paljonko niihin käytetty lanka olisi maksanut.Jos kerrankin olisi raaskinut ostaa.Lanka maksoi 13e/50g ja nopealla laskutoimituksella huomasin, että setti olisi tullut maksamaan 52euroa!Jäipä langat nettiputiikkiin.Tilalle kokeilin Novitan lankaa, joka sekin maksoi 5,95e/100g ja hatusta ei tullut yhtään minun tyylinen.On palkitsevaa huomata miten ei enää lähde samalla tavalla tarjousten perään kuin ennen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ymmärrä kun monessa käsityöblogissa käytetään neuleisiin aina joitain todella kalliita lankoja. Niihinhän menee ihan hirveesti rahaa. Samoin kankaat ovat todella kalliita ja moni nuori äiti ompelee todella paljon omille lapsilleen. Ei minulla ollut ainakaan varaa aikoinaan äitiyslomalla, ompelin paljon, mutta ei mistään "merkkikankaista".

   Poista