sunnuntai 14. elokuuta 2016

Jalkavoiteiden testaustaMinun on tosi vaikeaa saada jalkani pysymään hyvässä kunnossa.  Etenkin kantapäät kovettuvat ja halkeilevat helposti.  Pääsin diabeteshoitajani kautta käymään jalkojen hoitajalla 4.7. jonka jälkeen otin yhteyttä Diabeteskauppaan ja kyselin sopivia hoitotuotteita jaloilleni.  Sain heiltä kolme erilaista voidetta kokeiltavakseni.  Diabeteskauppa, nimestään huolimatta, on jokaisen omasta terveydestään huolehtivan käytettävissä. Tässä kerron vain omista kokemuksistani.  Tarkempia tuotetietoja näistä sekä muista voiteista löydätte kaupan sivuilta.   Kokeilin kutakin tuotetta viikon, jonka aikana näkyi jo jonkinlaista tehoa, paremman vaikutuksen saa tietenkin jatkuvassa, pitempi aikaisessa käytössä.


Koska jalkani olivat juuri hoidetut aloitin mielestäni kevyemmällä voiteella eli Diabeetikon jalkavoiteella.  Diabeetikon jalkavoide tuntui kevyeltä emulsiomaiselta voiteelta, jossa oli mielestäni ihana, hieman trooppisten hedelmien tuoksu.  Käytin voidetta viikon aamuin illoin.  Se hyvä puoli tällaisessa testauksessa on, että voiteita tulee käytettyä säännöllisesti ja seurattua niiden tehoa.  Muuten yleensä alkuinnostuksen jälkeen, voiteiden säännölllinen käyttö unohtuu ja jalat ovat taas kohta karmean oloiset.


Nyt viikon käytön jälkeen kantapään iho ei ollut pehmentynyt, muttei pahentunutkaan.  Tätä voidetta tulen käyttämään jatkossa ns. ylläpitovoiteena eli kun jalat ovat kunnossa, niin tällä ne kyllä pysyvätkin.  


Seuraavaksi otin käyttöön "partavaahdon" eli purkista paineella tulevan vaahtovoiteen.  Tässä voiteessa on mukana ureaa 10 %,  tuote on hajusteeton ja ilman väriaineita. Urea sitoo kosteutta, mutta käsittääkseni ei sovi jatkuvaan käyttöön, koska ohentaa ihoa. Vaahtovoidetta voi huoletta käyttää myös varpaiden välissä, koska se ei muodosta kalvoa ihon pinnalle.
Olen joskus aiemmin saanut tätä tuotetta lahjaksi, joten vaahdon käyttö oli tuttua ja helppoa.  Voiteen määrän sääteleminen on kuitenkin mielestäni hankalampaa kuin ns. normaalissa tuubissa olevan. 


Mielestäni edistystä haavautuneen alueen paranemiseen oli tapahtunut.  Kuitenkin kantapäät ovat edelleenkin kovat, siitä en päässyt eroon.  Muualta pehmenemistä oli havaittavissa.
Seuraavaksi otinkin käyttöön järeämmät aseet eli  Super kantapäävoiteen


Tämä erikoisvoide on juuri karheille, kuiville ja halkeileville kantapäille sekä kovettumille, käytetään kuuriluontoisesti.  Selvästi tujakampi voide, jonka levitin iltaisin jalkoihin ja vedin puuvillaiset sukat jalkaan.  Voide tuntui "paksummalta" ja tahmeammalta, tulkitsin sen myös siten tehokkaammaksi.
Omasta mielestäni ns. parempikuntoinen kantapääni pehmeni jo viikon käytön jälkeen, tuo auttamattomasti surkeampi tapaus vaatinee vielä jatkoaikaa.Mikä sitten oli testaukseni lopputulos?
Kantapääni ovat ongelmatapaus ja siihen tarvitaan voiteiden ja säännöllisen hoidon lisäksi myös niitä muita jalkahoitajien neuvoja eli sukat jalkaan, vaikka kuinka tekisi mieli kävellä paljain jaloin tai kuten pikku Prinsessa sanoo "ilman varpaita" ja pakko myöntää, että niiden painetta kantapäissä vaimentavien sisäkenkien hankita pitää ottaa käsittelyyn ja käyttö opetteluun.
Näiden kolmen voiteen käyttöä tulen jatkamaan.  Ensin pitempi kuuri Super voidetta, sitten ylläpitoon
Diabeetikon jalkavoidetta, jonka lisäksi välillä vaahtovoidetta.
Niin, tärkeintä tietenkin hoidon säännöllisyys ja se, että voitelemisen lisäksi muu hoito kannattaa jättää ammattilaiselle.


6 kommenttia:

 1. Heti alkuun sanon, että pahempiakin diabeetinkon jalkapohjia,kantapäitä olen nähnyt. Olet hyvin hoitanut ja näet vaivaa, huolehdit. Se on hyvä asia! Asiaa postauksesi. Muidenkin on hyvä kiinnittää huomiota jalkoihinsa,sillä myös muiden kuin diabeetikoiden jalat tarvitsevat hyvää hoitoa. Jos verenkierto on heikentynyt,nesteenkiertoon liittyvät syyt, hermoperäiset syyt ym. ilman että on diabeetikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkani olivatkin nyt jalkojen hoitajan jäljiltä eli ns. paremmassa kunnossa. Kyllä, jalkojen hoito on tarpeellista kaikille, niistä kannattaa pitää huolta.

   Poista
 2. Kyllä on tarkkaa touhua noitten jalkojen hoidossa. Mutta se kannattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa, mutta säännöllistä hoitoa se vaatii.

   Poista
 3. Kiitos voidevinkeistä,voisinkin itse ostaa tuota diabeetikon jalkavoidetta ainakin aluksi:)

  VastaaPoista