tiistai 16. elokuuta 2016

Syksystä jouluunEilen sain postissa aivan ihanan kirjan.  En malttanut odottaa kotiin saakka vaan aukaisin kirjeen jo matkalla.  Jo kansi oli upea.
 Kirja on Tiia Koskimiehen uusin, Syksystä Jouluun ja se on Minerva Kustannuksen  julkaisu.
Tiia Koskimies taas on tuttu mm. Bon Appetit ohjelman käsikirjoittajana ja ohjaajana sekä Umami.fi-ruokablogin kirjoittajana.  Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt mm. Suomalainen smoothiekirja, Suomalainen puurokirja ja Parhaat piirakat.


 Kirjan kuvat ja jutut ovat todellakin innostavia, heti alkoi sormet syyhytä ja aivot raksuttaa, että mitä sitä pitäisikin kerätä luonnosta talteen talvea varten.


Talven kukkakakkuja varten voi jo nyt poimia metsästä tarvikkeet, lisäksi vain rautalankaverkkoa.  Näitä pitää ehdottomasti kokeilla ja käyttää tavallisten kukkien sijaan.Syksyn mittaan voikin sitten hyvällä omalla tunnolla nauttia punaviiniä ja ottaa korkit talteen kranssia varten.  Pikku Prinsessan kotipihan ympäristössä on paljon tammia ja siis tammenterhoja, ne sopisivat varmasti tähän koristeeksi.


Joulukuusen voi rakentaa sammaleestakin.  Eikö sopisi vaikka terassille kanervien sijaan?


Koristelu- ja lahjaideoiden lisäksi kirjassa on runsaasti ruoka- ja leivontaohjeita, eikä pelkästään niitä ihan tavallisia, vaan mm. itämainen menu.
Oma osionsa on myös mausteilla, Saariston joululla, kasvispöydän herkuilla ja Lapin lumolla.


Perinteisiäkään ruokia ei ole unohdettu.  Kirjassa on myös hauskasti ripoteltu tietoa joulun perinteistä ja myös mm. säilönnästä.


Eikä niitä herkkujakaan ole unohdettu.  On makeita herkkuja, perinteisiä herkkuja ja joulujuomia.


Tätä kirjaa tulen käyttämään paljon.  Ideoita siinä riittää moneen puuhaan, syksystä jouluun.  
Joulukalenterisatu muhii jo päässäni.  Kirjaan on saatu mahtumaan niin paljon, jottei sitä useammallakaan selailulla saa haltuun, vaan aina löytyy jotain uutta.  Eikä Syksystä jouluun ole pelkkä joulukirja, vaan nimensä mukaisesti kirja syksystä jouluun.  
Oiva lahjakirja muuten!


8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kivala ekirjalle. Ja voitit blogissani sen Yrttipajan tuotepaketin,laitoin meiliä sinulle, laita tulemaan osoitetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa. Laitoin sähköpostilla yhteystietoni.

   Poista
 2. Hehee eilen juuri mietiskelin, että kun sää paranee niin pitää lähteä metsäretkelle koristetarpeita hakemaan:D.Tammenkin voisi jostain bongata (oma alle puolimetrinen) kun nuo terhot on niin kauniita.Pähkinöitäkin voisi käyttää,mutta ne joutuu hakemaan kaupan hyllyltä.Ja erilaisia käpyjä...omasta metsästä ei kyllä löydä kun kuusen ja männyn käpyjä,mutta täytyykin alkaa kiertämään tuttujen ja kylänmiesten pihoja,luvan kanssa tietysti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kannattaa kerätä jo talvea varten talteen ja sitten syksyn pimeinä iltoina askarrella. Kun sitten muistaa mihin ne kerätyt jutut laittoi!

   Poista
 3. Hienoja kuvia, joulukuuri oli kiva, ja muutkin asetelmat olivat mahtavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja miten paljon kaikkea muutakin esim ruokaohjeita ja tietoa jouluun liittyen.

   Poista
 4. Aivan ihana kirja!
  Siellähän on vaikka mitä vinkkejä ja ohjeita.
  Mistä tämän kirjan voi tilata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin ihana kirja. Sen voi tilata tuolta Minerva kustannuksen sivuilta, sieltä löytyy verkkokauppa. Katsoin äsken, että sitä ei siellä vielä ollut, mutta viimeistään ensi viikolla pitäisi jo olla. On niin tuore kirja. Itse sain etukäteen, kun huomasin asiaa koskevan tiedotteen sähköpostista ja tilasin sähköpostilla.

   Poista