perjantai 23. tammikuuta 2015

Lasiputkista

Viime viikolla kaupunkireissulla ostin askarteluliikkeestä hopean värisiä pitkiä lasiputkia. Aiemmin, kun tein Tytölle "unisiepparia", olin jo hankkinut lyhyempiä lasiputkia, myös kierteisenä.
Taas tehdessäni muistin, miksi niin paljon mielummin teen muovi- tai paperipilleistä. 
Lasiputkissa on todella pieni reikä johon sidoslanka pitäisi pujottaa.  Ei edes ohut neula mene kaikista läpi.  Ostinkin siksi ohutta metallilankaa, jonka voi pujottaa ilman neulaa. Mutta, mutta....   vaikka kuinka olen kokeillut eri materiaaleilla, niin en ole löytänyt lankaa, joka kestäisi sen, että hiomattomat putken päät hankaavat langan kuin langan poikki jossain vaiheessa. Yleensä niin käy viimeistään silloin kun kiinnität viimeisiä putkia.  Huomaatkin, että putkia putoilee ja langan päitä törröttää työstä.

Mutta kauniita nämä on. Valo heijastuu lasista ja etenkin noi kierteiset oikein säihkyvät.  Näin pieninä töinä painoakaan ei tule liikaa.
Yläkuvassa oleva on tehty 60 mm putkista kuten myös alakuvan isompi.
Pienempi erikseen ja isomman sisällä, on tehty 25 mm kierteisistä putkista.
Koristeena lasihelmiä, nekin viime viikon kaupunkireissulla hankittuja.
Nämä ovat vielä sen kokoisia, että niitä voi vaikkapa postittaa, painoakaan ei tule liikaa.  Taitaisi mennä s-koon pakettina. Jos kiinnostaa, niin voit sähköpostilla kysellä. Itsellä kun alkaa jo olla joka puolella erilaisia himmeleitä ja Vävy kielsi heille enää tekemästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti