perjantai 13. marraskuuta 2015

Ruokkiako lintuja vai ei?


 
Talitintit ovat tulleet pakkasten alla asutusten lähelle ja koputtelevat nurkkiin ja ikkunan pieliin.  Huomauttavat, että ruokinnan voisi aloittaa jo.
Laitoin talon päättyyn nuoreen koivuun roikkumaan  talipötkön, johon oli upotettu erilaisia siemeniä ja pähkinöitä.
Parhaimmillaan siinä on ollut parikymmentäkin talitinttiä ja tänään siinä käväisi teerikin.  Kissat istuvat ikkunalaudalla ja pitävät omaa "sirkutustaan" lintuja katsellessa.  Mukavahan niitä on katsella, mutta ikävää jälkeä ne jättävät terassille.  Vasta alkuviikosta pesin linnunkakat pois ja jo nyt oli tullut melkoinen siivo.  Näin maalla ruokinta ei onneksi muita häiritse.  Kaupungissa en ruokkisi lintuja enkä oravia, siitä kun aiheutuisi haittaa sekä itselle että naapureille.Kumpi sitten olisi parempi;  lopettaa lintujen ruokkiminen ja siten myös loppuisi ilo niiden seuraamisesta sekä mummolta että kissoilta.  Toinen vaihtoehto on jatkaa ruokintaa ja nauttia katselusta ja tyytyä sitten säännöllisin väliajoin puhdistamaan terassi. 

2 kommenttia:

  1. Joo, saman asian kanssa olen itsekin tuskaillut viime aikoina! Ymmärrän hyvin, että lintuja ja oravia ruokitaan maaseuduilla tai omakotitalon pijapiirissä, mutta kaupunkiin lintujen ja oravien ruokinta ei sovi! Asun itse rivitalossa, jossa naapuri ruokkii kaikkia mahdollisia metsäneläimiä. Oravat ja linnut sotkee meidän terassin täydellisesti ja tämä on ruvennut vaikuttamaan jo takapihan käyttöön. Ei ole kovinkaan kiva, että takapihan terassin ja ulkokalusteet joutuu aina puhdistamaan pesuaineella, jos ulkona aikoo ruokailla tai muutoin viettää aikaa. Pikkuhiljaa alkaa kärsivällisyys loppua ongelman kanssa. Mutta tosiaan kauempana talon pihapiiristä ja talojen rakenteista ruokinta on hyvä asia! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kiva noita lintuja on katsella tuossa ruokapaikalla, mutta melkoista siivoa ne terassille tekevät. Pitänee siirtää tuo ruokintapaikka etemmäs, vaikka silloin se katselumahdollisuus hankaloituu.

      Poista