perjantai 15. heinäkuuta 2016

MummolassaPikku Prinsessa jäi tänään viikonlopuksi mummolaan.  Ja jo yhden iltapäivän aikana ennätimme tehdä monenlaista.  Keräsimme kiviä metsälenkin aikana ja pikku Prinsessa pesi niitä ensin ja sitten päätti keittää kivisoppaa.


Veden kanssa läträäminen taitaa olla kaikkien lasten huvia.  Lämpimänä kesäpäivänä ei haittaa vaikka kengät ja mekko hieman kastuivatkin.  Leikiksi riittää veden mättäminen kauhalla astiasta toiseen.


Oma kylpyallaskin piti pestä.  Ulkoilun jälkeen leikittiin tovi "maa-tuskoilla", jotka ovat osoittautuneet tosi mielenkiintoisiksi leikkivälineiksi.  Niitä on kiva purkaa ja koota uudelleen.  On mummon maatuska ja on pikku Prinsessan maatuska ja osat pysyvät tarkasti erillään.
Välillä Prinsessa katsoi muumeja, jotta mummo sai ruuan valmiiksi.  Satujakin luettiin.  Löysin varastostamme Pupu Tupuna kirjat, jotka tuntuvat  tällä hetkellä olevan mielikirjoja.  Niitä luetaan aina uudestaan ja uudestaan, onneksi meillä on niitä kaikki julkaistut kirjat, joten samaa ei tarvitse samana päivänä usein lukea.


Illalla oli vielä ohjelmassa saunan lämmitys ja saunominen.  Saunan lämmitykseen marssittiin koko porukka; Pikkukissa ensimmäisenä, Koira seuraavana, sitten pikku Prinsessa  ja Vaari ja mummo viimeisenä.


Tulen teko ja puiden lisääminen oli tarkkaa puuhaa, jota seuraamaan otettiin mukaan jopa unipupukin.  Saunominen mummon ja vaarin kanssa onkin tuttua puuhaa.  Pikku Prisessa istuu isossa pesuvadissa alemmalla lauteilla löylyjen ajan.  Tällä kertaa ihmetystä tuotti Pikkukissan ilmestyminen saunan pukuhuoneeseen.  Mukana saunomisreissulla oli pieni puinen hevonen ja matka saunalle ja takaisin sujuikin hitaasti hevosta vetäen.


Kävimme saunan lämmityksen välillä ihmettelemässä, mitä Koira oikein laiturilla haukkuu. Lumpeen lehti ajelehti virran mukana laituria kohti ja sekös Koiraa pelotti.


Pikku Prinsessaa nauratti, kun Koira haukkui "lumperin" lehteä.  


Kumisaappaat terassilla odottavat huomista.  Niillä voidaan käydä lähimetsästä lakkoja ja mustikoita hakemassa välipalaksi.  Nyt kuitenkin pikkuinen on jo unten mailla, jotta jaksaa taas aamulla touhuta.


2 kommenttia:

  1. Teillä tuntui olevan mukava päivä. Ruokakin oli herkullista...kivisoppaa.
    Toi veden kanssa läträäminen on kaikille lapsille niiiiin mukavaa !!!!!!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa ja märkää puuhaa! Kiva sitä touhua on seurata.

    VastaaPoista