lauantai 30. heinäkuuta 2016

Kyllä jotkut osaavat olla raivostuttaviaKäytiin illalla Tytön ja Koiran kanssa lenkillä Vävyn ja Miehen ollessa kalassa.
Nähtiin ihanan värisiä sieniä sekä myös pelottavan näköinen tienviitta läheiselle mökille, jonne on tullut uudet omistajat. Liekö hirven vai hevosen kallon osa.


Harjutien päässä on jo kauan ollut omatekoinen yksityistie kyltti.  Olemme tätä aina ihmetelleet, kun tämä tie on "meidän" tien loppupää ja tiellä ei ole hoitokuntaa eikä tämä rajoitettu tien pätkä edes ole näiden kieltokyltin laittaneiden tontillakaan vaan Tornatorin mailla.


"Jokamiehenoikeudella tapahtuvaa yksityistien käyttöä (jalankulku, pyöräily, hiihtäminen, ratsastus) ei yleensä saa kieltää eikä liikennemerkein yksityisteillä edes rajoittaa.  Toki liikenneturvallisuussyyt saattavat mahdollistaa jokamiehenoikeudenkin rajoittamisen"
 Suomen Tieyhdistys; Yksityisteiden tien käytön pelisäännöt


Nyt tielle oli aseteltu puita poikittain noin metrin välein sekä havuja ja risuja sekä tämä metallinen terävä pellin pala.  Koirakin sitä ihmetteli. 
Tytön kanssa siirsimme osan läheisen puun viereen niin ettei siihen joku eläin tai ihminen vahingossa astu.  Kyllä ihmiset ovat ihmeellisiä rajoittamaan toisten oikeuksia ja ylivarjelemaan omaa yksityisyyttään.  Tuollaiset, jotka eivät siedä heidän tonttinsa ulkopuolellakaan kenenkään liikkuvan, voisivat mennä niin korpeen, ettei siellä kukaan liikkuisi ja ostaisivat niin ison tontin, että heille riittäisi yksityisyyttä.  Suututtaa tuollainen toisten oikeuksien rajoittaminen ja kulkemisen hankaloittaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti