perjantai 8. heinäkuuta 2016

Minäkin olen arvokas


Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen, SEY;n keskiviikkoisen tiedotteen mukaan  Suomessa hylätään edelleen yli 20 000 kissaa vuodessa.  Voiko tämä olla totta! Kuka pystyy hylkäämään oman lemmikkinsä.
SEY:n mukaan pakollinen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti auttaisi vähentämään kissojen hylkäämistä.  Kissoja pidetään edelleen arvottomina eläiminä.  Pennusta tarvitsee harvoin maksaa mitään ja jos kissa häviää, saa uuden helposti tilalle.  Löytöeläinkodeista ei haeta kissoja takaisin, koska niissä peritään hoitopäiviltä aiheutuneet kulut.  Vain joka kymmenes kissa pääsee takaisin omaan kotiin.  Kissoja elää myös luonnossa vapaana isoina laumoina hylttyjen autiotalojen liepeillä.Tunnistusmerkityllä ja rekisteröidyllä kissalla olisi kuitenkin aina omistaja, joka on siitä vastuussa.  Jos tämä saataisiin pakolliseksi, se nostaisi tietenkin kissan hintaa muutamalla kympillä.  Samalla kissoja hankittaisiin harkitummin ja niiden hylkääminen vähenisi.  Kissan arvostus nousisi.
Itse havahduin tähän ja aion tunnistusmerkitä kissani, kunhan seuraavan kerran paikallisella eläinlääkäriaemalla on tunnistusmerkintäpäivä.  Ja ilman tunnistusmerkintääkin, jos kissoistamme jompi kumpi karkaisi, etsisin sitä varmasti joka paikasta ja ilmoittelisin paikallislehdessäkin.  Enkä varmasti hylkäisi omia lemmikkejäni.
Molemmat kissamme ovat arvokkaita meille.


3 kommenttia:

 1. En minäkään ottais kissa ja hylkäisin sen syksyllä. Kun ottaa lemmikin sitä pitää muistaa, että se elää n. 10-14 vuotta.
  Meillä koira on kuin perheenjäsen.

  VastaaPoista
 2. Voihan naukuli. Käsittämätöntä toimintaa. Miten voi raaskia jättää.
  Liiskattu rotta on mainio kirjanmerkki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, miten joku raaskiikin jättää. Moni ei lemmikkiä ottaessaan todellakaan ajattele, että se voi elää jopa lähemmäs kaksikymmentä vuotta.

   Poista