perjantai 1. huhtikuuta 2016

Tuhatkauno peitto

Tämä Tuhatkauno virkkausmallilla tehty peitto on kooltaan noin 55x55 cm, siis pieni peitto.  Lappuja siinä on 36  kpl lisäksi reunoilla pylväs- sekä kiinteäsilmukkakerros.  Lankoina on varastostani löytyneet puuvilla- ja bambulangat.  Minusta tätä kuviota oli paljon kivempi virkata kuin Afrikan/Afrikkalainen Kukka-kuviota.
Näitä lankoja löytyy vielä kassillinen, joten taidan jatkaa virkkausta ja tehdä isomman peiton tämän kevätvärisen peiton lisäksi.

"Vanhassa sadussa kerrotaan, kuinka kaunokainen sai viehättävän ulkomuotonsa ja nimensä. Kukkien kuningatar, ruusu vietti syntymäpäiviään, jonne koko kukkakansa oli kutsuttu. Muuan pieni kukka oli kuitenkin joukosta poissa, sillä se ujosteli vaatimatonta asuaan ja tyytyi kuiskaamaan onnittelunsa etäältä. Tuuli kuitenkin kuljetti kukan sanat kuningattarelle, joka vakuutti kukalle, ettei sen tarvitse lainkaan hävetä: sen pukuhan oli tahrattoman valkoinen ja sydän puhdasta kultaa. Kuningattaren kehuista kukkanen punastui ja siitä lähtien sen laitakukkien kärjet ovat olleet punaiset. Tämä pikkuinen kaunotar on monissa kielissä korotettu peräti tuhat kertaa muita kauniimmaksi ja aiemmin sen nimi oli meilläkin tuhatkauno. Nykyisin sen nimeksi on vakiinnutettu ehkä vieläkin viehättävämpi nimi, kaunokainen."
Kaunokainen, Bellis perennis/Luontoportti.com 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti