torstai 9. heinäkuuta 2015

Täällä ollaanEilen sitten päästiin tänne pääkaupunkiin ja tietenkin ensin syömään.  Mikonkadulle oli jokin aika sitten avautunut uusi burgeripaikka Friends & Brgrs, jossa tekevät itse lähiruokaa.  Poika muisteli, että olisi suomalainen, Pietarsaaresta, mutten nyt tähän hätään sitä tarkistanut.  Joka tapauksessa ruoka oli maistuvaa, ainut miinus tulee paikan kuumuudesta.  Ulkona oli kostean kuuma sää ja myös kakkoskerroksen ravintolassa samaten, liekö ilmastointi epäkunnossa.  Vatsat täynnä olli hyvä jatkaa shoppailemaan. 
Muutama merkkivaateketju ja  kun täällä ollaan niin myöskin Stockkan alennusmyynnit piti tsekata, mutta vaikka siellä alennukset olivatkin -40 %, niin jos esim kuvassa olevien laukkujen lähtöhinta on 750 euroa, niin ei ole alennuksenkaan jälkeen kukkarolleni sopiva. Väsymys meinasi iskeä välillä ja kävimmekin sitten juomassa jäälatet, joka oli todella piristävää.  Yksi seikka kiinnitti huomiotamme täälläkin kahvilassa eli pöytien kohdalla on pistokeet kuten edellisessäkin paikassa, liekö kännykällä kuvaaminen niin yleistä, että latauspisteitä tarvitaan joka paikkaan. Itselleni en ostanut muuta kuin elokuussa tuleviin juhliin juhlamekon seuraksi etenkin kirkkoon ja elokuun iltaan juhlahuivin.  Se oli hyvä löytö,  Tyttö osti jotain työvaatteita ja sitten Poika jo ilmoittikin tulevansa hakemaan meidät heille.  Jo parvekkeelta Miniä ja pikku Prinsessa vilkuttivat meidät tervetulleiksi.  Eilen olimmekin sitten illalla koko porukka melko väsyneitä, joten yhden elokuvan katsomisen jälkeen jo piti päästä nukkumaan.


Tänään sitten oli tarkoitus olla jossain ulkokohteessa, mutta sää ei ollut kovinkaan suosiollinen.  Vaikka oli suht'koht' lämmintä, niin välillä satoi vettä.  Kävimme ensin Sinellin varastomyymälässä ja sieltä löytökorista lähti mukaani muutama lankakerä!  Ja vaikka paluumatkalle ei saanut ottaa paljoa tavaraa, niin ostinpa sitten askartelubetonia pienen sankon ja Tigeristä taulutusseja mm.  Tänään kävimme päivällä syömässä kivassa lounaspaikassa, jossa mielestäni kohtuuhintaan saimme maistuvat annokset.


Ruokapaikassa huomion keräsi pikku Prinsessa, joka huuteli ja vilkutteli tarjoilijoille ja lopuksi halusi kävellä edestakaisin käsistä kiinni pitäen.
Kiva yksityiskohta oli painetut servetit, joissa toisella puolella oli länkkärityttö ja toisella länkkäripoika.


Vaikka kirahvit huutelivat meitä Luonnontieteelliseen museoon niin kävimme vain katsomassa norsua sekä pääsylippujen hinnat ja totesimme, että kolmikerroksiseen paikkaan pitää varata enemmän aikaa kuin mitä meillä nyt oli.

Kävimme kuitenkin Kampin ostoskeskuksessa muutamassa liikkeessä ja sitten ostimme jäätelöt ja lokkeja uhmaten menimme syömään niitä Narinkkatorille.  Aurinko paistoi ja vettä satoi.  Ihmettelin sitä, miten vähän loppujen lopuksi ihmisiä oli liikkeellä.
Ruuhkista ei ollut tietoa, vaikka Poika kertoikin matkan varrella, missä hänen työmatkansa takkuilee aamuisin.  Jäätelöiden jälkeen suuntasimme auton luo kuitenkin käyden matkalla Ruohonjuuressa, jossa sattui olemaan Ystävämyynti.  Ostin itselleni ja Tytölle deodoranttia, jossa ei pitäisi olla mitään haitallisia aineita, me kun olemme herkkäihoisia niiden suhteen.
Ystävänmyynnistä löysin myös kirsikka-valkosuklaata, joka oli riisimaitoon tehty eli myös vegaanille sopivaa. Raaka- ja tummaasuklaata lähti myös mukaan maisteltavaksi.
Ruohonjuuren ikkunassa oli kyltti: Polkupyöriä näyteikkunan eteen, olkaa hyvä.  Kerrankin myönteinen lappu asiasta.
Pikku Prinsessa halusi taas kävellä ja vauhti olikin  melkoista isänsä pidellessä käsistä kiinni.
Automme oli parkissa Taidehallin lähellä, jossa uuden näyttelyn avajaisia mainostivat isot henkilöhahmot.  Liikkuessamme kaupungissa näin monta paikkaa, jossa olen käynyt työelämässä ollessani.  Teinhän viimeiset vuodet töitä myös pääpaikallemme. Näistä vierailuista eri kulttuurikohteisiin kuten esim juuri Taidehallin avajaisiin, Teatterimuseoon pikkujouluihin sekä uusiin ja legendaarisiin vanhoihin ravintoloihin, on jäänyt mukavat muistot, vaikken muuten työtä kaipaakaan.
Nyt kotoista Pojan tekemää makaronilaatikkoa nautittuamme, jäin pikku Prinsessa kanssa "kotiin", nuorison mennessä elokuviin.  Iltapuurot on syöty, potalla käyty, hampaat pesty ja yöpuku vaihdettu ja hyvät yöt toivotettu.  Pikku Prinsessa nukkuu sängyssään poikittain tyynyllään ja minäkin kohta jo iltapesulle.
                                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti