torstai 15. joulukuuta 2016

Tää aamu ei mennyt ihan putkeen
Ja tämän jälkeen Pikkukissa lähti ulos....


Olen tehnyt joulusiivousta pitemmän kaavan mukaan.  Siivoillut ja järjestellyt hyllyjä, laittanut muita tarvaroita varastoon joulukoristeiden tieltä ja pyyhkinyt pölyjä.
Pikkukissa on tapansa mukaan kaikessa mukana.  Pölyjäkin yritti pyyhkiä, etenkin joulukoristeista, ne kun olivat uusia ja mielenkiintoisia.


Jouluista tunnelmaa keittiöön tuli joulun punaisella keittiöliinalla.  Punainen ei ole ollenkaan lempivärini, mutta tontuissa siltä ei voi välttyä ja pienen piristyksen sitä halusin myös muuten värittömään keittiöön.


Lapsuuden kodissani äiti touhusi aina ennen joulua monenlaista.  Leipoa piti tietenkin kaikkea jouluvieraita varten, laatikot yms piti itse valmistaa ja tietenkin sitten siivota oiken suursiivous.
Jouluksi vaihdettiin matot ja verhot.
Muistan muutaman kerran miten keskeneräiseksi koti jäi vielä koulun joulujuhlaan lähtiessämme, mutta jouluksi kaikki aina valmistui.
Itsellenikin joulu tulee vasta perusteellisen siivouksen jälkeen.  En kuitenkaan mattoja ja verhoja vaihda, mutta viikkosiivousta laajemman siivouksen teen kuitenkin.  Onneksi on sitä aikaa, jotta voi välillä istahtaa ja juoda kahvit rauhassa ja päivittää blogia.
Paitsi, että Pikkukissa halusi olla tässäkin mukana.


34 kommenttia:

 1. Voi kun mullakin olis ton sun apulaisen energiamäärä :) Joulusiivoa pitäisi aloitella täälläkin nyt viikonloppuna. Ensimmäistä kertaa vietän jouluaattoa kotona, joten sauna pitää puunata joulukuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aattona pitää päästä puhtaaseen saunaan!

   Poista
 2. Hih, sulla on ehtiväinen apuri! Mukavaa jouluttelua.

  VastaaPoista
 3. Ihana innokas apulainen!
  Mukavaa torstaita sinulle!

  VastaaPoista
 4. Välillä on päiviä, joilloin tekisi vaan mieli kömpiä takaisin vällyjen väliin ja herätä uudestaan seuraavana päivänä uudestaan.

  VastaaPoista
 5. Mikä meitä naisia vaivaa, kun emme aina osaa olla kiitollisia lasten ja lemmikkien avusta. Aina ei VAAN MEE PUTKEEN! Nimimerkki Kokemuksen rintaääni Orimattilasta. Parempaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Nii´i, ne on niin eloisia nuo elikolliset pirtit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu olevan siellä ja täällä ainakin :)

   Poista
 7. Ihana enerkinen pikkuapulainen Hyvää joulun odotusta:

  VastaaPoista
 8. Taidan tietää aika hyvin, millainen se pikkukisu on. Meidänkin Peppi oli pienenä aika villi, on jo onneksi vähän rauhottunut kolmessa vuodessa. Kyllä se teidänkin kissa varmasti rauhottuu kun ikää tulee vähän :)

  VastaaPoista
 9. No voi sitä kisulia..........joka paikassa tassuineen. Ei muuta kuin pyykkiin, siis toi liina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Saa sitt ottaa joululiinan esille.

   Poista
 10. Jaahas, siellä "kodin pikku apulainen" on täysillä hommissa mukana! Onneksi ei kuitenkaan isompaa vahinkoa sattunut.
  Mukavaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
 11. :) Aina vähän roiskuu kun rapataan :D Mie sitä sotken ihan ite :)

  VastaaPoista
 12. Missä kissa, siellä kodin tunnelma! Meillä siivotaan tavanomaisesti ja raivataan tilaa joulukoristeilla ja ihan viimeiseksi joulukuuselle. Sohvapöytäkin täytyy tyhjentää langoista ja käsitöistä, ainakin aatoksi, mutta joulupäivänä siihen ilmeistyy ensimmäinen neule...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin meillä. Jouluaattona ja joulupäivänä ei neulota mutt Tapanina jo.

   Poista
 13. Voi miten suloinen on hän... Miulla on hirveä kissakuume mutta pieni asunto ja elämäntilanne eivät anna oikein periksi. Huokaus! Mutta jonain päivänä toivottavasti minäkin saan hätistellä tuommoista joulukoristeiden ja lankojen kimpusta. :D

  VastaaPoista
 14. Juu, mä en tykkää kans yhtään punaisesta, mutta jouluna sitä saa olla hieman tekstiileissä näkyvillä. Ei sentään vaatteissa kuitenkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni ripaus punaista piristää, mutta liika tekee rauhattomaksi.

   Poista
 15. Voi pikku kisua kun haluaa olla kaikessa mukana.
  Meillä on jouluna punaista vaikkea muulloin olekkaan.
  Meillä tehdään ihan tavallinen siivous ennen joulua.
  Hyvää perjantaita ja viikonloppua.

  VastaaPoista