torstai 8. joulukuuta 2016

Joululahjaksi kirjaItse olen aina ollut innokas lukija.  Perinyt sen varmaankin äidiltäni, jonka muistan aina lukeneen myös.  Olen siirtänyt tavan myös lapsilleni ja nyt jo pienelle lapsenlapselleni, joka istuu itsekin jo kirja kädessä 2,5 vuotiaana.  Kirjaan syventyessä muu maailma katoaa ja mielikuvitus laukkaa.
 Lapsilla sanavarasto karttuu kirjoja lukiessa.Tietokirjoista taas saa aina jotain uutta ideaa.Tämän Makramee-kirjan, Moreenikustannus, 2015, aion ottaa toden teolla käyttöön keväällä.
Kirjassa on selkein kuvin näytetty erilaiset solmut ja tekniikat.  Näiden ohjeiden avulla uskon itsekin osaavani tehdä uudet amppelit terassille, seinävaatteen sekä koruja.


Ennustan, että makrameesta eli solmeilusta tulee uusi suosikki käsityörintamalle.
Kirja sopii erinomaisesti lahjaksi käsityönystäville, sekä taitajille että uusia ideoita haluaville.


Voi,voi.  Tätä kirjaa katsoessa tekee mieli kokeilla monenlaisia juttuja.
Makeaa Joulua, Readme, 2016
Kirjasta löytyy ohjeita paketointivinkeistä, lahjaideoista leivonta- ja jälkiruokaresepteihin.


 Ajattelin ensin antavani tämän joululahjaksi, mutta selailtuani kirjaa, en raaskikaan, vaan pidän itselläni.   Kirjaa tulee varmasti hyödynnettyä muulloinkin kuin jouluna.


Miika Nousiaisen Juurihoito, Otava, 2016, oli pakko lukea, koska etukäteistiedon mukaan siinä kerrotaan myös Pohjois-Karjalasta, Lieksasta.  No, se osuus oli hyvin pieni, muutaman sivun mittainen, mutta kirja itsessään tempaisi mukaan, joten luin sitä aina aamutunneille saakka.


Varmaan moni on kuullut jo kirjasta ja siitä tehdystä Kansallisteatterin näytelmästä.
Olen aina tykännyt Miika Nousiaisen huumorista, nyt ensi kertaa luin hänen kirjansa.
Samaa huumoria löytyy toki kirjastakin, mutta enemmän siellä on huomioita ja asioita, joita jää miettimään.  Tämän voisin antaa kenelle tahansa, juurettomille aikuisille, oman isyyden kanssa kamppaileville miehille, naisille, jotta ymmärtäisivät miehen puhumattomuutta ja tekoja.  Mukavaa ja mietittävää joululukemista.


Kolme syytä elää, Atenakustannus, 2016, on mukaansa tempaava romaani, kahdesta vahvasta naisesta ja miehestä heidän välissään.  Luin sen lähes yhtäkyytiä eläytyen välillä nykyaikaan, välillä 50-luvulle.  Mukavaa joululahjaluettavaa tämäkin kirja. 


16 kommenttia:

 1. Tuo Makeaa joulua on kiinnostava kirja!
  Kirja lahjat on kivoja.
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on todellakin monipuolinen kirja. Siksipä jääkin itselleni ;)

   Poista
 2. Hii, ihania pitsipipareita :)
  Kyllä lukeminen kannattaa, monin tavoin. Mie oon ollut myös lukutoukka koko pienen ikäni. Kotoa se on innostus lähtöisin. Kinusin äitiä lukemaan kirjaa, kun en vielä ite osannut. Sitten kun opin, oli reppu täynnä lainakirjoja :) Niinkuin nytkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan, että luin pienen kirjastomme lähes kaikki nuorten kirjat ja nytkin olen ahkera kirjaston käyttäjä.

   Poista
 3. Olen joskus kauan sitten tehnyt noita amppeleita, ja se on kivaa puuhaa. Yhtään en tietenkään enää muista, miten se tapahtui, että voisi vielä tehdä, mutta tuosta kirjastahan se selviäisi. :) Mukavaa torstai-iltaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta Makramee-kirjasta aion kyllä opetella amppeleita tekemään ja uskon, että innostun sitten muutakin.

   Poista
 4. Varmasti kaikki ovat mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa.
  Jos alan lukea kirjaa niin en malta lopettaa sitä, vaikka yö olis kuinka pitkällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hyvä kirja vie mukanaan niin ettei ajan kulkua huomaakaan.

   Poista
 5. Kirja on aina oiva lahja antaa ja saada. Ihana nähdä, että on paljon muitakin kirjatoukkia. Hyvää päivän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi oma toiveeni onkin ollut; hyvä kirja, Fazerin sininen suklaa ja yöpuku. Niillä nautin joulusta.

   Poista
 6. Hei vaan,
  Olen ollut lukutoukka aina, tai ainakin niin kauan kuin muistan. Luulen, että lukuharrastus tarttui lapsena, kun äiti luki minulle ja sisarelleni jatkuvasti. Meillä oli myös siihen aikaan niin huono telkkari, että kanavilla oli tapana "karata" ja sitten sitä piti aina virittää uudelleen, että kanavat taas näkyivät (no tämä olisi sitten aivan toinen tarina).

  Lukuharrastus on jatkunut minulla aina näihin päiviin saakka ja olen siitä erittäin ylpeä. Kirjojen kanssa on vietetty upeita hetkiä ja kirjat ovat opettaneet minulle paljon. Uskon, että ilman kaikkia lukemiani kirjoja ajatusmaailmani olisi nykyisin aivan erilainen ja mielikuvitukseni hurjasti köyhempi.

  Nykyään tulee luettua harvemmin kuin ennen, mutta nykyäänkin tulee luettua vähintään yksi kirja kuukauteen (tästä pidän kiinni, vaikka olisi mitä mielenkiintoisia sarjoja televisiossa). Ostan nykyään jo paljon ekirjoja, vaikka toki myös niitä perinteisiä. ekirjoja suosin lähinnä halvemman hinnan takia.

  Yleensä ystäväni ja sukulaiset saavat minulta jouluna kirjalahjoja. Tänä vuonna olen hankkinut kirjoja itselleni lähinnä Elisa Kirjasta ja Adlibrikseltä. Myös Suomalainen, Booky jne. ovat tulleet harrastuksen myötä tutuksi. Joulukirjat olen hankkinut melkein kaikki tarjouksista, kun niitä kuitenkin on hyvin ollut. Tarjouksia olen seurannut pääasiassa tilaamalla kirjakauppojen uutiskirjeitä, mutta myös tarjoussivustoilla on tullut vierailtua. Viimeksi tänään löysin Adlibriksen tarjoukset täältä: https://www.picodi.com/fi/kategoria/kirjat.

  Loppuun vielä Jörn Donnerin toteamus vuosien takaa "Lukeminen kannattaa aina". Ei hän paljon oikeammassa voisi olla. Tässä vielä lisää niille, joita kiinnostaa: http://www.nainen.com/6-tieteellista-syyta-miksi-sinun-tulisi-lukea-enemman-kirjoja/.

  jouluisin terveisin. Marja (jo lähes mummoikään ehtinyt)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse haluan vielä lukea ihan oikeita kirjoja, tykkään enemmän niin. Tarjouksia kannattaa hyödyntää ja kirjastoa käyttää. Itsekin ostan usein juuri Adlibrikselta. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Isäni saa tänä jouluna lahjaksi tuon Juurihoito-kirjan. Vadelmavenepakolainen oli meistä kummastakin hulvaton, joten toivon Juurihoidon olevan yhtä hyvä. Tuota makrame-kirjaa selailin kirjakaupassa, mutten oikein kokenut sen tarjoavan mitään juuri minulle. Olen muutenkin aika huono käyttämään käsityökirjojeni ohjeita, kun netistä löytyy niin paljon kaikkea. Makrameliivi on tekeillä netin ja koulun opeilla, mutta sen valmistuspäivästä en osaa sanoa mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toi Juurihoito oli hyvä. Aika paljon minäkin netistä katson ohjeita, mutta tuo makramee solmeilu on niin uusi asia minulle, että siihen tarvitsen ihan kirjan.

   Poista