maanantai 1. helmikuuta 2016

Tavoite 2 toteutuminen tammikuu


Hyvästä alusta huolimatta kuittikasa kasaantui ja vihkoon merkitseminen jäi.  Nyt sitten ennätin ynnäämään kuitteja ja tekemään yhteenvetoja.  Muutamia lukuja:
kissojen ja koiran ruuat ja tarvikkeet 139,37
ruokaostot 347,00
ulkona syöminen 65,80
lahjat ja viemiset 80,00

Ruokaostoihin sisältyy siis kaikki ruokakauppakuitit riippumatta kumpi meistä ne osti, mukana siinä on myös esim astianpesuaine.  Ulkona syöminen koostui minun ystävätapaamisen pitsakuluista sekä nyt viikonlopun reissun aikana meno- ja tulomatkalla syömisistä.  Lahjat ja viemiset osiossa on kahdet syntymäpäivälahjat ja parit tuliaiset kyläilypaikkoihin sekä pikku Prinsessalle ostetut kypärämyssyt.  Kissojen ja Koiran ruokia ostin isomman määrän kerralla ja luulen, että ainakin koiran ruoka riittää helmikuuksikin.
Yllätys oli ruokaostojen pienuus.  Kaupassa aina tuntuu, että sitä kuluisi enemmänkin, mutta itse yllätyin, ettei summa ollut suurempi, vaikka alkukuusta oli lapsetkin käymässä ja hedelmiä ja kasviksia on ostettu paljon enemmän.  Tavallinen terveellinen arkiruoka on edulllistakin.
Tulopuolta sain kasvatettua 168 eurolla myymällä huuto.netissä vaatteitani. 
Sitten se tunnustus; alennusmyynteihin sortuminen maksoi parisataa euroa. Kaikesta huolimatta tämän kuukauden tuloistani menoni vähentäen jäi säästöön 99,15 euroa. 
Tärkeintä oli huomata, ettei ruokakulut olleetkaan niin suuret kuin kuvittelin ja turhien ostojen välttäminen olisi tuonut isommat säästöt.  Toisaalta itsensäkin hemmotteluun pitää joskus tuhlata, muttei missään nimessä tällaista summaa.  Menojen seuraaminen jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti