keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Hidastuminen


Seuraan muutamia käsityöblogeja, joita pitävät nuoret äidit.  Ihmettelen aina heidän aktiivisuuttaan.  Miten ihmeessä he ennättävät hoitaa paria-kolmea pientä lasta, tyylikästä kotia ja tehdä niin paljon uusia käsitöitä.  Heidän bloginsa pursuavat uusista ideoista ja monista menoista.   Itse olen miettinyt, että johtuuko hidastunut elämänrytmi siitä, että on ikää tullut lisää vai siitä, että yksinkertaisesti ei ole pakko kiirehtiä.  Nuorena äitinä minäkin hoidin kolmea lasta, isoa puutarhaa, kävin töissä ja ompelin lähes kaikki vaatteet lapsilleni.  Lisäksi toimin aktiivisesti monessa järjestössä.  
Mutta mistä johtuu, että nykyisin en ennätä päivässä oikein mitään.  Tänäkin aamuna heräsin jo aiemmin, keitin ja söin aamupuuron, kävin Koiran kanssa lenkillä ja kohta on jo puolipäivä.  Ehkä nykyisin teen vain yhtä asiaa kerrallaan, pysähdyn kuuntelemaan luonnon omia ääniä, istahdan silittämään Kissaa ja katselemaan takkatulta.


En kyllä kaipaa siihen kiireeseen.  Nautin siitä, kun aamulenkillä on aikaa pysähtyä ja kuunnella kuinka tuulenpuuska lähestyy puiden latvoissa tai miltä kuullostaa oksilta putoava vesipisara.

4 kommenttia:

 1. Nuorena virtaa riittää. Olen myös huomannut että päivästä tuntuu loppuvan tunnit kesken kun ikää tulee enempi. Toisaalta nyt on aikaa sellaiselle jot ei nuorempana välttämättä edes kiireiltään huomannut. Kuten esim luonnon tarkkailu. Nautitaan tästä mummo ajasta.

  VastaaPoista
 2. Kunei olekiiremihinkään niin saa nauttia kaikesta esim luonnosta ja kaikista mukavista asioista. Sinulla on komea kissa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on vasta puolivuotias, todella energinen ja utelias. Kasvaa varmaan melkoiseksi kollikissaksi.

   Poista