maanantai 28. syyskuuta 2015

Salainen tutkimusmatka

 

Tänä aamuna kävimme koiran kanssa hieman salaisella tutkimisreissulla.  Lähellämme on entinen rajavartioasema, jonka omistaa jokin "sijoitusyhtiö", joka taas on vuokrannut sen husky-yrittäjälle, joka taas on jo vuosia asunut ulkomailla.  Monimutkainen omistus-vuokraussuhde.  Paikka on siis ollut tyhjillään jo muutaman vuoden ja satunnaisesti siellä käy paikallinen eräopas katsomassa, että paikat ovat kunnossa.  Joitakin saunan käyttäjiä on muutaman kerran vuodessa näkynyt.
Oikaisimme tänään Koiran kanssa rajavartioston alueen läpi ja kuljimme saunan ohi.  Ovi oli hieman raollaan ja uteliaisuus voitti.
Kurkistin sisään ja tunnelma saunalla oli aivan kuin siitä olisi juuri poistunut joukko rajavartioita saunottuaan ja takkatuvassa rupateltuaan.  Lähistöllä oli vanhat rappuset, joita Koirakin tutki tarkasti.
Onkohan sauna joskus palanut ja uusi rakennettu tilalle.  Olen yrittänyt etsiä alueen historiasta kertovia juttuja ja olen löytänyt lähinnä Metsähallituksen lehtisiä, mutta edelleenkin alueen historia kiinnostaa ja jatkan etsintää.  Sotahistorian kirjoja on jonkin verran jo nyt lainattuna kirjastosta. Tieto karttuu vähitellen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti