perjantai 11. syyskuuta 2015

Inventaaripäivä


Eilen kävin läpi askartelu- ja käsityötarvikkeitani.  Kaikkia niitä koreja ja laatikoita, joita olen jemmannut omaan nurkkaani.  Osa oli hankittu tiettyä ideaa varten, osa taas kaiken varalta.  Lankojakin oli vielä melkoisesti kesällä tehtyjen hankintojen takia.  Ensimmäiset kädentaitomessut on jo ensi viikonloppuna ja siellä on mukana muutama kiva lankakauppa....  ostan vaan, jos on edullisesti.

Eilen huomasin, että paikallinen seurakuntakin osallistuu turvapaikan hakijoiden varustamiseen ja etsii neulojia.  Sukkia, lapasia,  myssyjä monenlaisia tarvitaan nuorille miehille (näin luki ilmoituksessa) syksyn kylmetessä.  Päätinpä osallistua talkoisiin.  Sukkia teen kuitenkin koko ajan, nyt niille olisi tarvettakin.

Aamulenkillä oli vielä viileää, vaikka aurinko jo lämmittikin.
Hieno sää ja hienot syysvärit,
Huomenna olisi tarkoitus tehdä syysretki koskille.  Kalastausta ja makkaranpaistoa ja luonnossa kulkemista.  Tyttö, Vävy ja Kuopus tulevat tänään.


Eilen tein myös kesäkeittoa oman maan antimista lisättynä kaupan kukkakaalilla.  Perunoita meillä oli vähän, osa niistä kasvanut todella isoksi, osa sormenpään kokoista.  Porkkanat olivatkin lyhytlajiketta, mutta vielä nekin saavat maassa olla kasvamassa.
Lapsena en tykännyt kesäkeitosta, nyt osaan nauttia siitä kasvisten määrästä ja mausta ja itse kasvatetut maistuvat vieläkin paremmilta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti