tiistai 15. syyskuuta 2015

Kotimaan avustuskohteetAamulenkillä oli vielä usvaa.  Tutut paikat näyttävät aivan erilaisilta, jännittäviltäkin.  Nyt oli sataman "yleinen tie päättyy" kylttikin tarpeen, koska järven kohdalla oli vain tyhjää.  Jostain kuului moottoriveneen ääni, vaikkei mitään näkynyt.   Oli kaunista, mutta viileää.
Mamma A blogista https://mammaankka.blogspot.fi oli koonnut bloginsa sivupalkkiin kohteita, jotka ottavat vastaan itsetehtyjä/ostettuja avustustarvikkeita; villasukkia, vauvan peittoja, toilettipusseja, penaaleja.  Minunkin tekemisilleni löytyy nyt tarvitsijoita.  Pussukoita ja penaaleja ainakin löytyy jo valmiinakin kuten villasukkiakin.  Vaaka ry vie tarvikkeita myös rajan taakse kummikohteisiin.
Telvision turvapaikkakeskusteluissa maahan tuloa vastustavat sanovat, että ensin pitäisi auttaa omia heikommassa asemassa olevia.  En vain ole löytänyt yhtään tahoa, johon voisin omalta osaltani osallistua.  Minulla ei ole mahdollista antaa tuntuvia rahalahjoituksia.  Mielummin käytän sen pienen summan tarvikkeisiin, josta työstän sitten lahjoitettavia tuotteita.  Näin saan itse iloa hankkimalla tarvikkeita, tekemällä niitä valmiiksi ja sitten lahjoittamalla.  Luulen, että vastaanottajaakin lämmittää mielummin villasukat kuin kolmen euron lahjoitus, jolla saan langan ostettua. Minulla kun on enemmänkin aikaa kuin rahaa lahjoitettavaksi.  Jos jollakin on antaa vinkki,  miten voisin kohdentaa lahjoitukset lähiseudulle tai yleensäkin kotimaahan, niin mielelläni otan ideoita vastaan.  Olen harkinnut jopa, että alkaisin jättää sukkia ja lapasia muovipussissa puiston penkille, jossa ohi ajaessani näen aina miesporukan muovikasseineen kokoontuvan tai viemällä tuttinauhoja neuvolan odotushuoneeseen. Ehkä näinkin voisi paikallisia ilahduttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti