sunnuntai 9. elokuuta 2015

Itä-Suomessa tuulee


Eiliselle luvattiin myös Itä-Suomeen myrskyä ja kovia ukkosia.  Lähdimme kuitenkin sovitusti ajelemaan kohti Outokumpua ja Kumpurockia.  Sade yllätti Joensuun kohdilla, mutta Outokummussa paistoi aurinko.  Edellisenä iltana oli Kumpurockissa ollut metallia ja heviä. Nyt iltapäivän aloitti Happoradio.  Yleisöä oli mukavasti, enemmänkin olisi mahtunut.
Happoradion jälkeen oli etenkin nuorison suosiossa oleva Justimus.
Vähän aikaa Justimusta kuunnteltuamme suuntasimme Vävyn vanhempien luo Koiraa ruokkimaan ja kahville.  Ilma oli aika helteinen, mutta sateesta ei vielä ollut tietoa. 

Oliver lopetteli juuri esitystään, kun palasimme paikalle.  Samoihin aikoihin alkoivat mustat pilvet lähestyä ja ukkonen jyrisi.  Kaikenlaista festarikamaa myyvä telttakoju tajusi nopeasti tilanteen ja laittoi kyltin "sadetakkeja 5 e".  Aiemmin päivällä hinta sadetakeille oli vain 3 e.
Mutta hätä ei lue lakia ja niinpä minäkin ostin viiden euron kertakäyttösadeviitan.

Festarimuoti muuttui hetkessä.  Aiemmin päivällä näkyneet kesähepenet vaihtuivat sadeasuihin ja märkiin hiuksiin.
Ukkonen katkaisi hetkeksi myös sähköt alueelta, mutta tapahtuma jatkui vain puolisen tuntia myöhässä.  Janna esiintyi viimeisellä kesäfestarilla tänä kesänä ja vetäytyi nyt tauolle ja häidensä järjestelyihin.

Jannan jälkeen mekin lähdimme tauolle läheiseen burger-paikkaan.
Tämäkin kesäravintola oli lopettelemassa kesäänsä, mutta vielä löytyi aineksia erilaisiin annoksiin.  Itse otin Kaivosmiehen burgerin ja oli hyvää.
Kun Aste esitti viimeisiä kappaleitaan, palasimme alueelle.  Illan viimeisenä esiintyjänä oli Olavi Uusivirta.  Ruokailumme aikana aloin ääneen miettiä, että en kyllä tiedä yhtään Mikko Leppilammen kappaletta. Muut hämmästelivät mistä nyt sain hänet mieleeni, kunnes selvisi, että muistin väärin illan viimeisen esiintyjän.
Olavi Uusivirta oli illan energisin esiintyjä ja veti parhaimman shown.  Todella kaikkensa antava ja yleisön mukaansa tempaava esitys ja monta tuttua kappaletta.

Kotiin paluumatkalla ihmettelimme Miehen kanssa, että miten tämä kesä oikein meni näin nopeasti.  Pysähdyimme nyt vasta ensimmäistä kertaa matkan varrella olleessa lettukahviossakin, vaikka sieltä olivatkin letut loppuneet.  Hekin viimeisiä päiviä auki.

Ulkona oli kova tuuli ja kahvit piti juoda takit päällä.
Koirakin sai osansa mustikkatassuista.


Kesä on todella mennyt nopeesti.  Liekö syynä sitten se, että on ollut paljon ns. ohjelmaa ja menoa vai muutenko vain aika menee niin vauhdilla eteenpäin.

Talvella päivät tuntuvat paljon pitemmiltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti