sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Pilkillä


Eilen lauantaina oli aurinkoinen sää ja meidän tämän talven ensimmäinen pilkkiretkipäivä. Mies linkosi aamulla tien alas grillikatoksellemme, jotta pääsisimme sinne makkaranpaistoon.  Kun  Tyttö ja Vävy tulivat, oli meillä jo eväät tehtyinä ja pääsimme lähtemään.  Tällä kertaa menimme ihan tuohon omallle lahdelle, kuitenkin toiselle puolelle järveä.  Oli melkoista rämpimistä hangessa, kun vielä jäällä oli lumen alla vettä. 


Pakkasta oli kymmenkunta astetta ja aurinkokin meni pilveen, kun pääsimme kalapaikalle.  Miehellä oli eräsukset ja hän pääsi kyllä hyvin liikkumaan jäälläkin.  Me muut olimme jo uupuneita.
Tuulinen oli yllättävän kylmää jäällä eikä kala syönyt.  Vävy sai pienen ahvenen, jonka päästi takaisin uimaan.  Mieskin sai ahvenen, mutta meillä Tytön kanssa ei edes nykäissyt.


Aikamme istuttuamme, alkoi jo paleltamaan ja tylsyttämään, kun mitään ei tapahtunut.  Päätimme sitten lähteä tarpomaan takaisin ja omalle grillikatokselle eväitä syömään ja makkaraa paistamaan. Vain Mies olisi halunnut eväskaakaot juoda jäällä, me muut päätimme lähteä tuulettomaan paikkaan.  Retken päätteeksi olimme kaikki aika väsyneitä lumessa tarpomisesta, Koirakin, joka oli mukanamme nukkui lähes koko illan.


2 kommenttia:

  1. Minäkin haaveilen kovasti pilkille pääsemisestä,mutta on kyllä tosi tylsää jos kala ei syö yhtään.Kävinkin muutama viikko sitten perheen kanssa läheisellä kodalla ja kokeiltiin kalaonnea huonolla menestyksellä.Onneksi paistetut makkarat ja jälkkäripullat pelastivat tilanteen;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehellä on parin viikon päästä talviloma, toivotaan, että sitten on paremmat pilkkisaaliit.

      Poista