keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulusiivous


Tänään aloitin joulusiivouksen.
Aina, kun siivoan vähän "paremmin", niin aloitan siitä, että järjestelen yhden päivän hyllyjä, kaappeja, jopa lankavarastojani.
Sitten tiskaan ja käyn keittiön kaapit läpi.  Sen jälkeen vasta varsinainen siivous eli imurointi, pölyjen ja lattioiden pyyhkiminen.
Nykyisin on ihan ok siivota, kun sitä ei tarvitse tehdä töiden jälkeen väsyneenä.  Silloin vielä, kun kävin töissä, asuin kaupungissa 150 neliön talossa kolmessa kerroksessa ja siivous oli aina pakkopullaa. Nyt asuinneliöitä ei  ole puoltakaan tuosta ja saan kuitenkin käytettyä siivoukseen kaksi päivää.  Ehkäpä olen alkanut nauttia tästä.
Martat sanoivat ennen, että älä siivoa kaappeja jouluksi, jos et aio viettää siellä joulua.  Hyvä neuvo, tulee se joulu vähemmälläkin siivoamisella ja laittamisella.  Eilen tein lihapullia jo ensimmäisen erän, meillä se on muodostunut jo perinteeksi.  Kävin myös tilaamassa  joulupiirakat paikallisesta leipomosta.  En ole alkuaan karjalainen enkä omaa karjalaisia juuria, joten itse en ole oppinut piirakoita tekemään, mutta syömään kyllä.  Nyt siis tärkeimmät jo tekeillä, kinkku paistetaan sitten lähempänä joulua.  Pikku Prinsessakin ennättää kinkunpaistoon vanhempineen.  Tyttö, Vävy ja Kuopus tulevat myöskin aattona.  Meitä on kahdeksan ihmistä, kaksi koiraa ja kaksi kissaa joulunvietossa.  Ja mummo nauttii saadessaan läheiset ympärilleen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti