sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulu tuli ja meni


Joulun pyhät takana ja sitkeä yskä vaivana. Joulu sujui kuten odotinkin, ensin tuli pikku Prinsessa perheineen ja sitten Tyttö ja Vävy Kuopus mukanaan.  Joulupukkikin kävi ja pikku Prinsessa touhusi ihastuttavana pikkutonttuna, jakoi lahjoja ja välillä haki niitä takaisin.
Mukavaahan sitä touhua on seurata, joskin täytyy myöntää, että vielä mukavampaa olisi, jos olisi vähintään kaksi kertaa suuremmat tilat.  Kun tähän runsaaseen kuuteenkymmeneen neliöön majoittuu kahdeksan ihmistä, kaksi koiraa ja kaksi kissaa sekä joulukuusi ja koristeet, niin onhan se luovimista.
Mutta toisaalta, jouluaattoiltana tuvan pitkän pöydän ääressä mahduttiin hyvin istumaan, juttelemaan ja pelaamaan.
Kun joulupäivän iltana oli viimeisetkin jouluvieraat lähteneet, olin väsynyt ja yskin kovasti.  Tapanin päivän sitten lepäilinkin ja Mies kävi yksin omaa äitiään tervehtimässä.  Varminta oli, etten mennyt vanhoja ihmisiä tartuttamaan.  Mies on muutenkin ollut suurena apuna joulun jälkiä siivotessa, mm. tiskasi aaton ja joulupäivän tiskit Tapaninpäivänä, jotta minä sain levättyä.

Jouluaaton aattona haettiin kuusi lähimetsästä.  Pikku Prinsessa oli aivan haltioissaan saadessaan oman taskulampun käteensä.
Kuusen koristelu sujui hyvin ja kuusi kesti illan kasassa.  Pimeyden tullen Pikkukissa innostui kiskomaan kuusesta palloja ja lopulta kaatamaan sen.  Aattona Mies porasi ruuvin kattoon ja kiinnitti siiman kuusen latvasta siihen, johan pysyi pystyssä, vaikka aamuisin on puolet koristeista hävinnyt.  Silti sinnikkäästi kuusi seisoo edelleen paikoillaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti