keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Vapaapäivät ovat vaarallisia


Siis Tytön vapaapäivät.  
Olin alkuviikon Tytön vapaapäivien seurana tuolla suuremmassa kaupungissa ja kävimme myös jo sunnuntaina Kuopion Ikeassa ja tietenkin sitä tuli jotain hankittuakin.  Tämän lisäksi kaksi isoa pakettia pressutallin osia toin tullessani kotiin. 


Auton takaosa oli täynnä laatikoita, omasta mielestäni tietenkin ne pressutallin laatikot veivät suurimman osan tilasta, ei minun ostokseni.
Kuvitelkaa, että tähän autoon piti mahtua myös kissan kuljetuslaatikko, kun veimme Tytön ja Vävyn kissan tikkien poistoon.


Kyllä tuolla Kuopiossa oli aivan erilailla panostettu jouluun kuin täällä omassa pikkukaupungissamme.  Mietimme, kuinka monta jouluvalosarjaa tähänkin koristeluun oli käytetty.  Ja naureskelimme sille, joka noi valot oli paikalleen asetellut, valojohdot kun tuppaavat aina menemään sekaisin ja niitä saa kiskoa ja pujotella hermot kireällä.


Kyllä joulu näkyi myös kirpputoreilla.  Moni oli koonnut ylimääräiset joulukoristeet jo myyntiin. 
Harmi vaan, hinnat eivät olleet aina niin kirpputorihintoja.  Itselleni lähti kahdella kirpparilla kierreltyämme vain yksi 1,50 euron ostos mukaan, sekin ns. uusista tuotteista pikku prinsessalle pinnejä.
 

Kävimme myös lastentarvikeliikkeestä katselemassa.  Kyllä sitä on kaikenlaista tullut enemmän kuin silloin kaksikymmentä vuotta sitten, kun Kuopusta odotin.  Silloin piti monta asiaa ideoida ja toteuttaa itse, nyt löytyy kaikkeen jo valmista.


Tai no, ei aivan valmista.  Tästä pitäisi tulla ja tulikin syöttötuoli.  Sunnuntain Ikean reissulta Tyttö ja Vävy ostivat vauvalle pinnasängyn tarvikkeineen ja syöttötuolin jo valmiiksi.  Matkaa, kun on sinne Kuopioonkin niin, ettei siellä aina tule käytyä.  Itse ostin ns. juniorituolin, pikku prinsessan jo kasvettua ohi syöttötuoli-iän.


Itselleni suuri nautinto on päästä välillä "ulos" syömään.  Ennen töissä ollessani, tuli välillä käytyä lounasruualla ja silloin oli myös varaa käydä joskus iltaisinkin syömässä aivan erilailla kuin  nykyisin.  Emme me nytkään missään kalliilla ruualla käyneet, sopivasti lounasruualla hyvästä ruuasta tunnetussa paikassa, ravintola Sulossa Joensuussa.  Haluan mainita ravintolan nimen, koska toinen omistajista on Pojan kavereita ja hoiti heidän häätarjoilunsa reilu vuosi sitten.  Ruoka siellä on kohtuullisen hintaista ja todellakin hyvää.


 Kävimme me Tytön kanssa kahveillakin kaupungilla pyöriessämme.  Sitruunapulla on herkkuani, vaikka tällä kertaa suostuinkin puolittamaan sen Tytön kanssa.


Isoissa marketeissa en ole pitkään aikaan tottunut käymään.  Meillä marketit ovat vielä kohtuullisen kokoisia täällä omassa pikkukaupungissamme, mutta tuolla Joensuussa esim. Prisma on todella suuri.
Niinpä sitten Tytön ja Vävyn tehdessä ruokaostoksia, kiertelin katselemassa kausituotteita.  Joulutavaraa oli todella paljon, onneksi tähän ikään mennessä osaa tyytyä jo vain ihastelemaan niitä.


Siellä hyllyjen välissä pyöriessäni satuin törmäämään vanhoihin perhetuttuihin, joiden kanssa yhteydenpito viime vuosina on jäänyt.  Oli todella ilo nähdä heidät.  Ja kun takana on vuosikymmenten ystävyys, niin juttu jatkui kuin ennen.  Ennätimme vaihtaa siinä pikaiset päivitykset molempien nykyisyydestä ja sopia tapaamisesta uudelleen.  Tämä tapaaminen oli Prisman parasta antia minulle.


 Jotain jouluistakin joululahjojen lisäksi tuli hankittua.  Ensimmäinen tämän vuoden joululehti.  Tätä lehteä olin jo aiemmin hypistellyt, mutta kalleuden, 8,20 euroa, takia en ollut ostanut.  Nyt kuitenkin päätin sen hankkia, onhan siitä iloa tulevinakin jouluina.  Tyttö oli onnistunut saamaan minulle työkaveriltaan partiolaisten joulukalenterin, nyt jo perinteeksi muodostuneen.  Saimme Miehen kanssa myös joulukalenterilaatikon Tytöltä ja Vävyltä.  Vävy oli teipannut kannen kiinni, etten päässyt sitä vielä hypistelemään liian aikaisin.  22 kommenttia:

 1. Ihanaa yhteistä aikaa ja tekemistä, mutta vapaapäivät voivat kyllä käydä todella kalliiksi. Mukavaa viikkoa Mummo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttären kanssa on kyllä mukavaa viettää yhteistä aikaa. Kalliiksi kyllä kävi, kun innostuin joululahjoja ja tarvikkeita kotiin ostamaan, mutta onneksi en usein. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Vapaapäivät kyllä usein vievät rahaa todella paljon. Mietin itse tuolla kirpparilla, että heittääkö nykyään ihmiset vanhat joulukoristeet pois ja ostavat uusia, niin paljon siellä on joulutavaraa myytävänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ajatus tuli minullekin, että vaihdetaanko esim väriteemaa tai tyyliä ja entiset koristeet hävitetään. Itselle juuri ne vanhat ovat niitä rakkaimpia.

   Poista
 3. Hehee olipas hauska nähdä mille Kuopion Matkuksella näyttää näin Joulun alla.Itse kävin viimeksi muutama kuukausi sitten vaikka matkaa on kokonaiset 40km :D
  Totta,minustakin nuo joululehdet on tosi kalliita ja harrastuslehdet ylipäätään.Minullakin on yksi joululehti,en muista nimeä,mutta tuota sinun ostamaasi olen myös hypistellyt.

  VastaaPoista
 4. Musta tuntuu, että lama näkyy myös kirppareilla. Nousukauden aikaan kirppareilta saa hyvää tavaraa halvalla, ja laman aikaan huonostakin tavarasta pyydetään isoja hintoja, noin kärjistetysti. Tuo joululehti on ihana, minä ryhdyin kestotilaajaksi tänä vuonna, silloin se on hitusen halvempi :) Ja toki se säästetään aina seuraavaa vuotta varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan lama/nousukausi näkyy hinnoissa. Vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen. Ai tuon voi tilatakin kotiin.

   Poista
 5. Olipas kivan jouluinen postaus! Kyllä kirppiksillä on aika koviakin hintoja. Meillä on täällä yksi tosi hyvä kirppis, josta saa hyvää tavaraa myös edullisesti. Se onkin sitten kaupungin suosituin. Mukavaa keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihmiset ovat hintatietoisia. Mukavaa keskiviikkoa sinullekin.

   Poista
 6. Aijjai! Ihanaa jouluhulinaa! Kyllä tosiaan suurissa kauppakeskuksissa ja kaupungeissa panostetaan jouluun tosi paljon.
  No, sinä sait mukavan pläjäyksen joulunaluskiireistä,
  Kivaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
 7. Mukava postauksesi herättelee minutkin joulutunnelmaan. Tänä vuonna jouluinen tunnelma on ollut hakusessa. Osittain syytän nyt lumetonta maata, mutta varmaan suurin syy on omassa asenteessani. Kiitos sinulle Mummo ja koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tunnelma lähtee pitkälti omasta asenteesta. Mukavaa iltaa!

   Poista
 8. Oho olipas paljon jouluvaloja, hienon näköistä.
  Toi Ikea on sellainen vekkulikauppa, ettei mitään tarvitse, mutta peräkontti täyttyy.
  Mä olen samaa mieltä,tällä ikää ei kaikkea enää tarvitse ostaa.
  Mä oon kyllä hävittänyt paljon joulukoristeita, voisin ostaa uusia :)
  Meillä on lastenlapsilla varmasti samanlainen tuoli kuin teidän tytöllä, Ikeasta ainakin ostettu. Se on tosi hyvä käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää että tuoli on hyvä käytössäkin. Mukavan uuden näköinenkin.

   Poista
 9. Onpa ollut tunnelmaa ja tavaraa, mutta olette olleet tehokkaita. Joulukoristeet ovat nykyisin niin muotitavaraa, että joka vuosi tulee jotakin uutta teemaa, jos haluaa vaihtaa. Meillä mennään samoilla vanhoilla perinteisesti, ainoastaan kuusen tähti täytyy ajoittain hankkia uusi. On mukava ottaa laatikosta tutut koristeet kuuseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin entiset koristeet. Osa aina esillä eri vuosina. Saa siten vaihtelua.

   Poista
 10. Onpa ollut menoa ja meininkiä sulla :) Aina siellä Kuopiossa on kiva pistäytyä, vaikka aika väsyttävä on Ikeaa kiertääkin. Ja rasittaa kun ei voi kaikkea kivaa ostaa (muutenkin liikaa on entistä tavaraa)
  Olen monesti meinannut mennä Suloon syömään, mutta kun katson ruuat etukäteen, niin ei just satu mieleistä. Kerran menin sisäänkin, mut näytti niin täydeltä. Käyn jonkun kerran viikossa syömässä, kun ei yksin tuu aina tehtyä kunnon ruokaa. Täytyy joskus yrittää tunkeutua tuonne syömään, ainahan sitä yksi mahtuu.
  Nykyisin harvemmin tulee Prismassakaan käytyä, autoa kun ei oo ja jos joskus pääsee, niin mitään ei löydä kun on niin paljon katseltavaa :)

  VastaaPoista
 11. Prismasta ei harvoin käydessä löydä kyllä mitään, aikaa menee etsimiseen. Lounasaikaan on ihan edullistakin käydä syömässä ja tulee syötyä monipuolisesti kasviksiakin.

  VastaaPoista